NRK Meny
Normal

Mener dagens løsning er for dårlig

Det er for dårlig at folk må gå om bord i Bastø Fosen-ferjene, sammen med bilene. Det sier ordføreren i Horten. Uaktuelt å få passasjertårnene tilbake, svarer ferjeselskapet.

Ombordstigning på Bastø Fosen

Ordføreren i Horten er ikke fornøyd med at passasjerer må bruke bildekket for å bestige ferjene.

Foto: Alexander Joyce / NRK

– Det er å bevege seg baklengs inn i fremtiden. Nå er det jo et dårligere tilbud for gående enn det opprinnelig var, sier ordfører i Horten, Finn-Øyvind Langfjell.

I dag går passasjerene om bord i Bastø Fosen-ferjene, i Horten og Moss, ved å bruke påkjøringslemmene for biler.

Langfjell mener det er bedre å få tilbake den gamle løsningen, der passasjerene benyttet passasjertårn for å gå om bord i tre av ferjene.

Passasjertårn

TÅRN: Ordføreren i Horten mener det er lettere for gående å benytte passasjertårnet.

Foto: Alexander Joyce / NRK

Mer ryddig

For et år siden bestemte ferjeselskapet at passasjerene skulle bruke kjørelemmene når de skulle gå om bord i ferjene. Denne løsningen er mer ryddig, sier administrerende direktør i ferjeselskapet, Øyvind Lund.

– Tidligere var det kun tre av ferjene som kunne benytte gangtårnene. De to andre hadde ikke gangtårn som var tilpasset dem. Vi har ønsket oss en enhetlig måte å få gående om bord, sier Lund.

Han sier noen har reagert på at tårnene er vekk.

Bastø Fosen-ferje

UAKTUELT: Gående må gå om bord sammen med bilene i dag. Det er ikke aktuelt å få passasjertårnene tilbake, sier ferjeselskapet.

Foto: Alexander Joyce / NRK

– Noen syns det det er tungvint og vanskelig å komme seg om bord, mens andre sier de syns det er enklere å forholde seg til, sier Lund.

Uaktuelt å få tårnene tilbake

Der er Statens vegvesen som gir konsesjonen. Terje Arnesen i Vegvesenet, region Øst, sier det er uaktuelt at tårnene kommer tilbake.

– Slik som situasjonen er nå, med de tilpasningene som er gjort i forhold til den nye løsningen, så er det uaktuelt, sier Arnesen.