NRK Meny
Normal

Melua-satsing ga konkurs

Storsatsing på Katie Melua virket mot sin hensikt. Mandag slås Baderock i Sandefjord og Stavernsfestivalen konkurs.

Katie Melua

Katie Melua under årets Baderock.

Foto: Kjetil Branæs / NRK

Årets Baderock i Sandefjord endte med et underskudd på 2,5 millioner kroner. I flere år har arrangementet vært subsidiert av  Stavernsfestivalen,  men nå drar Baderock Stavernsfestivalen med seg i konkurs-sluket.

Aksjekapitalen tapt

Selskapet Tangerine står bak både Baderock og Stavernsfestivalen, og overskudd på Stavernfestivalen har flere ganger dekket underskudd i Baderock. I år gikk Stavernsfestivalen med et overskudd på omkring 0,5 millioner kroner, men overskuddet er for lite. Ifølge Østlands.Posten er aksjekapitalen til Tangerine på 600 000 kroner borte.

- Og i tillegg har vi utestående fordringer, sier Tangerines daglige leder Roger Albin til avisa.

Albin beklager at han satset på en struktur med et felles selskap for de to festivalene.

- Det blir jo helt feil at Stavernsfestivalen skal blø for Baderock.

Feilet med Melua

Den verdenskjente artisten Katie Melua har deltatt på flere andre konserter og festivaler her i landet, og det har gitt godt besøk. Derfor var forhåpningene store da årets Baderock fikk Melua på plakaten. Men publikum sviktet.

- Det betyr at konseptet i Sandefjord ikke fungerer, sier Albin. Han er svært skuffet over den situasjonen som har oppstått.

- Akkurat nå er jeg helt nede i kjelleren, men må likevel fokusere på å rydde opp i dette og komme videre. Det skal bli nye festivaler. Stavernsfestivalen kommer tilbake, lover han.