NRK Meny
Normal

Medlemsrekord for Vestfold turistforening

Den norske turistforeningen har satt ny medlemsrekord i år, og Vestfold er et av fylkene med størst økning.

Sommeråpning i fjellet

REKORDSOMMER: Vestfold er et av fylkene med rekordmange medlemmer i turistforeningen.

Foto: Marius Dalseg

– Jeg hadde ei venninne som var veldig aktiv, og lurte på om jeg ville være med på tur, og da ble jeg bitt av basillen. Det var så deilig å komme seg ut på tur i fjellet og i skog og mark, så da var det bare å melde seg inn, sier Mari Mette Tveiten.

Hun har vært medlem i turistforeningen i snart 4 år, og har vært aktiv deltaker på forskjellige arrangementer.

– De første årene var jeg veldig ofte på tur, det var nesten en helg i måneden som jeg reiste fra hytte til hytte. Og så ble jeg gravid, og da ble det litt mindre turgåing, sier hun og legger til at hun skal starte opp igjen med turene så fort datteren har blitt litt eldre.

Økning på over 5 prosent

Styreleder for den norske turistforeningen i Vestfold, Tore Fjeldsgaard, sier det har vært en økning på rundt 800 nye medlemmer i fylket i år, og at de er i medvind.

– Når det gjelder Vestfold, så ligger vi på sjetteplass av 19 fylker, og der har vi hatt en 5.5 prosent økning, sier Fjeldsgaard.

Noe for enhver

Han tror at noe av årsaken til at økningen har vært stor i år, er oppmerksomheten rundt friluftslivets år, og at de tilbyr aktiviteter for flere.

– Jeg tror vi treffer folk med et godt konsept. Vi har denne kombinasjonen av turgåing, denne litt mer langsomme vandringen, og nytelsen av naturen, sier Fjeldsgaard.

Mari Mette har flere venner som er med på tur, og hun kan forstå hvorfor det har vært en økning i Vestfold.

– Man opplever vel sikkert at det er veldig tilgjengelig og flotte turområder, så da er det ikke så rart at det er mange som benytter seg av tilbudet, avslutter hun.