NRK Meny
Normal

Med 3 millioner avspillinger i bagasjen

Mia Virik Brubakken (18) farter frem og tilbake fra Tønsberg til Los Angeles for å jobbe med musikk. Nå har hun rundet over tre millioner avspillinger på Spotify med sangen "Dynasty".

– Jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så fort!, utbryter Mia Virik Brubakken som går under artistnavnet MIIA.

Det unge talentet kommer opprinnelig fra Kragerø, men er bosatt på Nøtterøy. Hun er 18 år gammel, men har allerede oppnådd flere høydepunkter i sin korte men konsise karriere som artist:

MIIAs siste prosjekt, sangen "Dynasty", har nylig fått over tre millioner avspillinger på musikkstreamingprogrammet i løpet av bare et drøyt halvt år.

«The best of both worlds»

Til tross for at hun er bosatt på Nøtterøy og er tredjeårselev ved Greveskogen videregående skole, befinner arbeidsplassen hennes noe lenger unna – nærmere 9000 kilometer. I Los Angeles.

Her spiller hun inn musikk med onkelen sin, Joachim Rygg. Han er låtskriver og produsent for plateselskapet Position Music.

– Det er veldig rart å være der borte. Jeg har er et helt annet liv i Los Angeles enn det jeg har her. Her er det veldig vanlig: skole, venner, kjæreste og familie, sier Brubakken.

Hennes første singel "In The Light of Love", i en alder av 14, nådde 24. plass på iTunes Pop i Norge og har blitt brukt på både TV og i film. Nå kaster "Dynasty" et nytt lys over artisten.

– Etter at sangen fikk premiere på Billboard, fikk den veldig mye oppmerksomhet. Onkelen min som produser har blant annet fått mange telefoner fra plateselskaper og alt mulig, forteller hun opprømt.

Saken fortsetter under bildet

Mia Virik Brubakken

SER LYST PÅ FREMTIDEN: – Det er mange nedturer i bransjen, men jeg tror at alt som skjer i livet har en mening bak seg. Så lenge man har beina godt plantet på jorda, kan man komme ganske langt, sier Mia Virik Brubakken.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

Nye prosjekter på gang

Frem til i dag er det onkelen som har skrevet det meste hun har gjort tidligere. Nå ønsker hun å skrive flere sanger på egenhånd.

– For tiden fokuserer jeg og teamet mitt på å lage fem nye sanger, for jeg har bare "Dynasty". Det er om å gjøre å bli ferdig med en og en sang av gangen og å gi ut en ny singel veldig snart.

Hennes store inspirasjonsforbilder er Sia, Adele og Lana Del Rey. Dette er den sjangeren hun ønsker å ta utgangspunkt i sin karriere.

– Min stil befinner seg imellom sjangerne til disse artistene, men jeg har selvfølgelig veldig lyst til å skape min egen greie og ikke være en kopi av noen.

– To umulige drømmer

Planen er å flytte til Los Angeles i slutten av sommeren eller til høsten. Drømmen er å bli oppdaget og å bli en stor artist.

– Så har jeg veldig lyst til å bli skuespiller også. Det er jo to umulige drømmer for å si det sånn, men det er de to tingene jeg virkelig vil gjøre, så da får jeg bare prøve og satse, sier Brubakken.