Se «Nasjonalparken – fra soloppgang til solnedgang»

En 17 timer lang båttur i Færder nasjonalpark har blitt til et to timer langt tv-program. Se hele programmet her. Programmet sendes også på NRK2 den 30. desember klokken 20.15.

Færder nasjonalpark. Bildet viser en vakker soloppgang.

Se hele programmet lenger ned i saken.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Forskere og historikere om bord, dykkere med kameraer under vann og en kjøkkensjef på dekk. Det var rammen da NRK i juni gjorde opptak fra en 17 timer lang seiling i Færder nasjonalpark i Vestfold.

– Vi hadde alt av vær i løpet av de 17 timene. Vi hadde regn og vind, det var overskyet og det var sol. Det var til og med såpass kraftig vær at vi måtte evakuere fra øya Tristein, og komme oss inn mot fastlandet fordi de blåste så fælt.

Det sier programskaper John-André Samuelsen. Han ville oppleve nasjonalparken på nært hold, ett år etter at den åpnet. Og i samarbeid med Skjærgårdstjenesten og Fylkesmannen, utviklet han ideen om å lage tv-programmet.

– Jeg ville lage sakte-tv på en litt annen måte, for jeg tror folk er litt overfôret på sakte-tv. Tanken var å legge inn opplevelseselementer, læringselementer og ha med seg fagfolk som kunne forklare noe om livet både over og under vann, kombinert med vakre naturbilder, forteller Samuelsen.

Den 17 timer lange seilingen i nasjonalparken i Vestfold, har nå blitt til et to timer langt program som du kan se her:

En 17 timer lang seiling i Færder nasjonalpark resulterte i et to timers langt program, «Nasjonalparken – fra soloppgang til solnedgang». Se hele programmet her.

Se hele programmet her.

Seks kameraer fanger de gode bildene

Seeren blir tatt med på en opplevelsesrik rundreise i Norges mest urbane nasjonalpark, både over og under vann.

Underveis møter vi fagfolk på øyene. Historikere forteller om bosettinga i gamle dager, og vi blir med dykkere under vann og opplever livet i tareskogen. Vi møter også beitedyra på øyene, som er viktige for kulturlandskapet i nasjonalparken.

Skjærgårdstjenesten.

Fire kameraer var festet til båten.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

I tillegg er kjøkkensjefen på Engø Gård, Jonas Nåvik, om bord.

– Han lager mat basert på råvarer høstet i Færder nasjonalpark, sier Samuelsen.

I tillegg til Samuelsen, var fotograf Anders Brekke Jørgensen med på seilasen. Det var også festet fire kameraer til båten.

– På denne måten er det seks kameraer som filmer samtidig på de mest spektakulære stedene for å skaffe de gode bildene, sier Samuelsen.

Dykker med kamera

Dykkere fra Tønsberg dykkerklubb sørger for å ta seerne med under vann.

Foto: NRK