Marius solgte leker og ga pengene til Dyrebeskyttelsen

– Jeg er veldig glad i dyr, sier Marius Reitzel Brix Christensen (14) som ga Dyrebeskyttelsen 2437 kroner.

Marius sammen med kaninen Nusse.

GLAD I DYR: – Det er fint å gi. Jeg har lyst til at dyr skal få det bedre, og at folk skal kunne hjelpe dem, sier Marius Reitzel Brix Christensen.

Foto: Privat

Ved å selge ting han ikke lenger hadde bruk for fikk Marius inn mange penger. Leker, blader, bøker og filmer ble solgt unna. Sammen med litt fra sparekontoen ble det til sammen 2437 kroner, som i sin helhet ble gitt til Dyrebeskyttelsen i Sandefjord.

– Jeg er veldig glad i alle slags dyr, og jeg er vegetarianer. Så hadde jeg lyst til å hjelpe dyr, forteller Marius.

Hjelper hjemløse katter

Han fant organisasjonen ved å søkte på nett. Dyrebeskyttelsen i Sandefjord er avhengig av gaver, og ble svært glade for bidraget.

– Dette gjør at vi kan hjelpe flere katter som trenger det, sier Berit Nilssen, leder i Dyrebeskyttelsen i Sandefjord og Larvik.

Foreningen omplasserer rundt 200 katter i året, og driver en oppstallingsplass mellom Sandefjord og Stokke. Der får kattene elektronisk chip, og de blir kastrert og vaksinert. I tillegg går det en del til tannstell. Til sammen bruker foreningen over 400 000 kroner i året på dyrlegeutgifter.

– Da kommer et slikt bidrag godt med, sier Nilssen.

Savner Nusse

Marius hadde kaninen Nusse (bildet) helt til den døde i 2016. Han forteller at savnet er så stort at han ikke har orket å få noen ny kanin.

– Nusse hadde et eget rom. Der er det fortsatt bilder av den på veggene og et lite bord med bilder, forteller han.

Det eneste dyret han nå har, er naboens katt som han kan kose med.