Hopp til innhold

Stor produksjon rett etter trussel om nedleggelse

Unikt samarbeid for Marinemusikken.

Marinemusikken

250 ELEVER: Marinemusikken arrangerer en forestilling sammen med 250 elever fra musikk, dans og dramalinjene på Thor Heyerdahl, Greveskogen og Sandefjord videregående skoler. Forestillingen er å se i Hjertnes Kulturhus i Sandefjord torsdag og fredag.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

For kort tid siden kom beskjeden om at Marinemusikken i Horten er reddet fra nedleggelse. Korpset lot seg ikke vente, og allerede i slutten av uka kan publikum få høre en versjon av Carmina Burana i Hjertnes kulturhus i Sandefjord.

– Det låter storslått og flott ut. Jeg er imponert over koret, så dette blir en flott forestilling, sier produsent for Marinemusikken Ole-Jakob Thorkildsen som tydelig lar seg imponere idet Marinemusikken og 250 elever framfører den middelalderske ikke-kirkelige lyrikken under en øvelse i Sandefjord.

– En opplevelse for livet

Ole-Jacobsen Thorkildsen

ENERGISK KOR: Ola-Jakob Thorkildsen, produsent for Marinemusikken, oppfordrer alle til å komme og høre på det energiske koret.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Torsdag og fredag kan publikum oppleve resultatet av dette helt unike samarbeidet.

Det er nemlig første gang Marinemusikken arrangerer en forestilling sammen med 250 skoleelever fra Vestfold. Elevene kommer fra musikk, dans og dramalinjene på Thor Heyerdahl, Greveskogen og Sandefjord videregående skoler.

Det hele var en ide fra kunstnerisk leder i Marinemusikken, Bjarte Engeseth.

– Det er helt vesentlig at Marinemusikken bidrar i slike prosjekter. Ungdommen får også en opplevelse for livet, sier Engeseth.

Bjarte Engeseth

KOM PÅ IDEEN: Det hele var en idé fra kunstnerisk leder i Marinemusikken, Bjarte Engeseth.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Emilie Ravn Jensen er enig. Hun går i andreklasse ved Sandefjord videregående og synes at det er helt utrolig å få være med på et slikt prosjekt.

– Jeg ser på det som en fin mulighet for videre jobbsøking. Dette er jo en smakebit på musikerkarrieren, så det er veldig stas, sier Jensen.

Hun begynte å spille horn da hun var åtte år gammel og er nå en av tre elever som har fått lov å spille sammen med korpset under disse forestillingene.

– Og nå som Marinemusikken får bli, så synes jeg at det er utrolig viktig at klassisk musikk for komme fram og at ungdommer får innblikk i sånn type musikk, sier den unge musikeren.

Emilie Ravn Jensen

STAS: Emilie Ravn Jensen er en av tre elever som har fått lov til å spille med Marinemusikken under forestillingen. – Det er veldig stas, sier Jensen.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Stor støtte

Og det er ikke bare Jensen som mener marinemusikken er viktig for kulturlivet i Vestfold. Fagutvikler og sangpedagog ved Sandefjord Videregående skole, og koordinator for dette prosjektet, Mona Skatteboe, er glad for at de har fått til dette.

Mona Skatteboe

SETTER PRIS PÅ MUSIKKEN: Fagutvikler og sangpedagog ved Sandefjord Videregående skole, og koordinator for dette prosjektet, Mona Skatteboe, synes at det er veldig viktig at slike prosjekter arrangeres i Vestfold.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

– Det er klart at et samarbeid som dette er veldig inspirerende for elevene. Å ha et sånt korps i Vestfold, er av veldig stor betydning, sier Skatteboe.

Ola-Jakob Thorkildsen, produsent for Marinemusikken, er også sikker på at korpset vil sitte igjen med en flott opplevelse.

– Mens vi har vært truet med nedleggelse, har vi fått en enorm støtte fra sivilsamfunnet. Jeg tror at sivilsamfunnet setter pris på den forbindelsen mellom Forsvaret og sivilsamfunnet som vi står for, sier han.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark