NRK Meny
Normal

Jobber med festival fra Moskva

Maria Amelie plukker ut frivillige til sommerens Slottsfjellfestival.

Maria Amelie

Maria Amelie jobber med å finne frivillige til å jobbe for årets Slottsfjellfestival i Tønsberg.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Hvis du har søkt på jobben som frivillig under årets Slottsfjellfestival i juli , så ligger søknaden din i Moskva.

Som flerårig medarbeider i festivalen er det Maria Amelie som har ansvaret for å plukke ut de frivillige. Og som "hele" landet vet, så sitter hun og venter på å få reise tilbake til Norge igjen etter at hun ble utvist.

Maria har jobbet som frivillig for Slottsfjellfestivalen i flere år med å rekruttere og organisere de omkring tusen frivillige som jobber der.

– Trenger alle!

– Det er en veldig fin jobb, og det er hyggelig å se at folk som har vært med før søker på nytt. Vi får også søknader fra folk i utlandet, sier hun til NRK.no, og legger til at de trenger alle slags folk så lenge de er over 16 år.

Det er foreløpig uklart når hun kan returnere til Norge. Hun har fått nytt pass, og nå er det Justisdepartementet som sitter med nøkkelen - en regelendring som gjør at hun og andre i samme situasjon kan bli arbeidsinnvandrere. Maria Amelie håper hun rekker hjem til sommerens Slottsfjellfestival.

– Det ville vært en katastrofe om jeg ikke rakk det!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slottsfjellfestivalen

Maria Amelie håper at hun får med seg sommerens Slottsfjellfestival i Tønsberg.

Foto: Rune Jensen / NRK

Jobber og venter

– Hva er det ved festivalen du liker?

– Det er et godt miljø blant oss som jobber der, det er alltid flotte konserter og det har lenge vært sommerens høydepunkt for meg!

Bortsett fra å behandle søknader fra frivillige og svare på e-poster med forespørsler om festivalen, er det ikke så mye annet hun gjør i Moskva bortsett fra å vente.

– Men jeg skriver på ei ny bok.

Festivalsjefen håper

Festivalsjef Christoffer Rød sier til NRK.no at mye av arbeidet med festivalen nå foregår på nett, og at Maria har hatt denne jobben i flere år.

– Og inntil vi eventuelt finner en erstatter er det hun som er sjef for de frivillige. Vi vet jo at hun skal gå inn i en ny jobb i Teknisk Ukeblad, men vi har fortsatt et lite håp om at hun kan jobbe for oss i sommer.