NRK Meny
Normal

– En meningsløs affære

Det var ingen relasjon mellom gjerningsmannen og den 42 år gamle mannen som ble knivstukket i halsen med en tapetkniv på toget til Skien sent fredag kveld.

Mann knivstukket på tog

PÅGREPET: Politiet fikk raskt kontroll over situasjonen, og pågrep 38-åringen som knivstakk medpassasjeren. 42-åringen ble sendt til Drammen sykehus uten livstruende skader.

Foto: Reidar Folkedal / Presse30

Angrepet kom fullstendig overraskende på den 42 år gamle mannen som ble knivstukket i halsen av sidemannen på Vestfoldbanen sent i går kveld. Han kjente ikke gjerningsmannen fra før.

– En meningsløs affære, sier jourhavende politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt Walter Småland.

Ble pågrepet av passasjerer

– Vi ser på dette som en veldig alvorlig hendelse, sier Småland.

Han kan ikke si noe om tilstanden til gjerningsmannen ennå.

– Vi vil ta ut en svært alvorlig siktelse i saken, og etter alt å dømme vil han bli fremstilt for varetektsfengsling på mandag.

Det var passasjerer på toget som pågrep gjerningsmannen først. De holdt han fast, slik at han ikke kom seg av toget før politiet kom til stedet. Mannen, som er kjent av politiet fra før, ble pågrepet på Sande stasjon i Vestfold og sitter nå i Skien fengsel for videre avhør.

Skrevet ut fra sykehuset

42-åringen som ble knivstukket ble skrevet ut fra sykehuset i Drammen lørdag. Gjerningsmannen som stakk ham, sitter i avhør lørdag ettermiddag.

Det ble forholdsvis raskt klart at 42-åringen ikke var
livstruende skadet, men det ble besluttet å holde ham på sykehus
for observasjon over natten.

– Det ser heldigvis ut til å gå bra med ham, og vi har fått beskjed om at han er skrevet ut, sier jourhavende jurist Walter Småland i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

En enkeltstående episode

Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i NSB, sier det er vanskelig for deres ansatte å håndtere personer som trekker våpen, men at de har kursing i å takle vanskelige kundesituasjoner.

– Vi er glad for at politiet kom raskt til stedet, og at de som trengte det fikk hjelp, sier han.

Politijurist Småland mener ikke at det er noen grunn til å være nervøs for å ta toget.

– Dette er en enkeltstående episode, og heldigvis skjer ikke slikt så ofte.

Løp gjennom toget


Politiet opplyste tidligere at gjerningsmannen skal ha sagt til 42-åringen at han skulle drepes rett før knivstikkingen skjedde. Det er tatt utvidet blodprøve av mannen, men ifølge politiet framstod han ikke som spesielt påvirket eller ustabil.

Han skal ha løpt gjennom toget med kniven etter at han hadde stukket ned 42-åringen.

Knivstikkingen førte til litt forsinkelser på Vestfoldbanen siden politiet avhørte vitner. Toget der knivstikkingen fant sted, ble stående på stasjonen mens politiet gjennomførte vitneavhør, og passasjerene som var om bord, ble overført til neste tog som gikk i samme retning.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 23.40 fredag kveld.

Laster kart, vennligst vent...

PÅGREPET: Etter at toget ankom Sande i Vestfold tok politiet seg av 38-åringen.