NRK Meny
Normal

Forgrep seg på datteren under prøveløslatelse

Mannen er igjen dømt for overgrep mot barn.

Tinghuset i Tønsberg

OVERGRIPER DØMT IGJEN: En 34 år gammel mann fra Tønsberg er dømt for seksuelle overgrep mot sin egen datter.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

34-åringen er i Tønsberg tingrett dømt for å ha forgrepet seg på datteren ved to anledninger mens hun var under ti år.

Mannen er også tidligere dømt for seksuelle overgrep mot barn. Da ble han dømt til tre års fengsel. Etter å ha sonet to år, ble han prøveløslatt og det var da det ene av to overgrep mot datteren skjedde.

Ifølge dommen skjedde dette da han feiret fødselsdag hos sine foreldre. 34-åringen tok med datteren ned i kjelleren der overgrepet skjedde.

Forsvarer Kim Erling Gerdts forteller at dette har skjedd to ganger totalt.

– En gang tidligere, og en gang i prøveløslatelsestiden, sier Gerdts.

Mannen er nå på nytt dømt til fengsel i tre år. I dommen inngår også resttiden på ett år fra den forrige dommen fra Agder lagmannsrett.

34 åringen var også tiltalt for å ha utført seksuelle overgrep på sin datter mens han satt inne i Berg fengsel i perioden september 2013 til mars 2014. Dette ble han frifunnet for i Tønsberg tingrett.

Fant 700 overgrepsbilder

Dagen etter at 34-åringen ble pågrepet, ble boligen hans ransaket av politiet. Der ble det funnet 73 filmer og 700 bilder av barn som blir utsatt for seksuelle overgrep fra voksne.

Tiltalte forklarte i retten at han lastet ned disse filmene og bildene, og at han visste om innholdet. Han har selv karakterisert innholdet som grove overgrep.

– Han har tilstått alle forholdene og godtar dommen på tre års fengsel, sier Gerdts, som legger til at 34-åringen nå skal sone straffen i et fengsel som tilbyr hjelp for folk som er dømt for overgrep.

34-åringen må også betale oppreisning til datteren på 75 000 kroner.