NRK Meny
Normal

Mann dømt for samleie med 13-åring

En 21 år gammel mann er i Sandefjord tingrett dømt til tre år og åtte måneders fengsel for seksuell omgang med et barn under 14 år.

Mannen var 19 år gammel da samleiene fant sted. Jenta var 13.

Nå er han dømt for å ha hatt samleie med jenta ved flere anledninger i perioden desember 2012 til januar 2013.

Mannen erkjente seg delvis skyldig i dette da saken var oppe for retten. Han innrømmet et samleie med jenta, men hevdet at hun hadde sagt at hun var 16 år gammel og at han først i januar 2013 fikk vite at hun var 13 år. Han sa videre at han da gjorde det slutt med henne.

Selv nekter jenta for dette. Hun sa i retten at mannen visste hvor gammel hun var. Også et familiemedlem av jenta forklarte å ha sagt til domfelte hvor gammel jenta var. Det samme sa et annet vitne i saken. Retten mener derfor at han visste hvor gammel hun var.

– Visste det var galt

Det var en slekting av jenta som anmeldte saken i januar 2013. Jenta har i dommeravhør sagt at hun først trodde hun og domfelte var sammen, men at hun i etterkant forstod at han brukte henne for å ha sex med henne.

Ifølge jenta ble de to sammen like etter julen 2012, og forholdet varte i tre uker. Hun forklarte at hun visste det var galt, men at hun overså det fordi hun likte han så godt.

I tillegg til fengselsstraffen, er mannen dømt til å betale 75 000 kroner i oppreisning til jenta.