– Voldtok under fengselspermisjon

Vestfold politidistrikt har pågrepet og siktet en 32 år gammel mann for voldtekt og seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

Berg fengsel

Mannen var på permisjon fra Berg fengsel i Vestfold da han skal ha voldtatt en 15 år gammel jente.

Foto: NRK

Mannen forgrep seg på jenta samme dag som han fikk permisjon fra Berg fengsel i Vestfold. 32-åringen soner nå en dom på ni års fengsel for seksualforbrytelser, blant annet begått mot 13 jenter, opplyser politiet.

Mannen hadde kommet i kontakt med den unge jenta via Internett. Mannen har trolig kjørt direkte fra fengselet og til det stedet der han møtte jenta. Han tok henne derfra med i en bil og kjørte til et skogsområde, hvor han skal ha voldtatt fornærmede.

– Etter det jeg forstår, skal han i utgangspunktet ikke ha hatt tilgang til internett i fengselet. Men det er noe etterforskningen vil bringe på det rene, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt.

Kjørte til skogholt

– Da han fikk permisjon fra fengselet i morges kjørte han direkte for å treffe jenta. De kjørte videre til et skogholt i Re kommune, der voldtekten skal ha skjedd, sier Øhrling til NRK.no.

Det var venner av fornærmede som varslet politiet kort tid etter voldtekten. Den siktede nekter for voldtekten.

– Vi fikk informasjon fra vitner om hvor mannen kunne befinne seg, og pågripelsen skjedde helt uten dramatikk sier Øhrling.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Berg fengsel

Mannen som er fra Ålesund ble i 2007 dømt til ni års fengsel for overgrep mot 13 jenter.

Foto: NRK

Voldtok seks jenter

Dagbladet kjenner til at Ålesund-mannen i 2007 ble dømt til ni års fengsel for overgrep mot totalt 13 jenter, hvorav åtte var mindreårige. Seks av jentene ble voldtatt, mens sju ble utsatt for andre brutale sexovergrep i 2005-2006.

Også ofrene i den fem år gamle saken ble oppsøkt av mannen på nettet, via MSN og Blink. Med falsk identitet lokket han jentene blant annet med filminnspillinger og utsikter til store pengeutbetalinger og manipulerte dem til grove seksuelle handlinger.

Ifølge retten ble de fleste overgrepene planlagt og systematisk forberedt over tid.Tiltalen mot den da 27 år gamle mannen omfattet i alt 22 punkter, blant annet pengeutpressing og trusler i tillegg til selve overgrepene, skriver Dagbladet.

– Dette er en sak som savner sidestykke i norsk rett, sa statsadvokat Bjørn Kristian Soknes til NTB da serieovergriperen ble dømt i tingretten.
Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Sedelighetsgruppen ved Vestfold politidistrikt etterforsker overgrepet.