Mann (24) kastet kvinne over en hekk

Det var på vei hjem etter en bytur i Tønsberg i sommer at 24-åringen mistet kontrollen.

I retten forklarte mannen at noen kastet glass og ølbokser fra en boligblokk de gikk forbi.

Han sa at han gikk inn i «beskyttelsesmodus» overfor kjæresten, og at han fikk en «heavy reaksjon» på det som skjedde, og at han ville ta seg inn i boligblokken.

Han gikk imidlertid ikke inn i blokken, men ble gående i sirkel utenfor og forsøkte å roe seg.

Gikk ut for å ta seg en røyk

En kvinne i første etasje satt ute i hagen sin da domfelte kom løpende gjennom hekken hennes, tok tak i henne og hev henne over en hekk.

Deretter gikk han bort til en mann som stod i nærheten og skallet til ham.

Kvinnen ble fraktet til legevakten etter hendelsen med en hevelse på høyre fot, mens mannen ble fraktet til sykehuset. Han hadde fått hjernerystelse og brudd i nesa.

I retten sa 24-åringen at han kun husker bruddstykker av hva som skjedde den aktuelle natta, men han hadde ingen innvendinger til det kvinnen og den andre mannen forklarte.

Han sa at han angret på det han hadde gjort, og at han var veldig lei for det.

Tidligere dømt for vold

Retten ser alvorlig på det faktum at mannen er tidligere dømt tre ganger for vold, og at den siste voldshendelsen var helt uprovosert. Samtidig kom det frem at 24-åringen ville hatt problemer med et fengselsopphold på grunn av angst.

I dommen står det også at mannen er i en positiv personlig utvikling og for ikke å ødelegge for dette, ble deler av straffen samfunnsstraff.

Tønsberg tingrett dømte mannen til 30 dagers fengsel, og 120 timers samfunnsstraff. I tillegg må han betale 243 kroner i erstatning til kvinnen han sendte på legevakta, og 1 000 kroner i saksomkostninger.