NRK Meny
Normal

Inviterer til Tom Waits' mørke

Vil lokke publikum inn i mørket til Tom Waits.

Vidar Letho i Tom Waits forestilling

Skuespiller Vidar Letho, i 'In the neighborhood'

Foto: Alexander Joyce / NRK Vestfold

22. Juli er det premiere på «In the neighborhood» på Støperiet. Dette er en forestilling med Tom Waits' musikk, og denne gangen handler den om de utstøtte i forskjellige miljø.

Mørk forestilling

– Det er mørkt og godt her inne, men det er veldig underholdende, selv om det kanskje er en mørkere forestilling enn andre, sier produsent og regissør Steinar Thorsen.

Han forteller at forestillingen handler om Tom Waits' sanger og stemninger, og ikke om livet til artisten. De forskjellige karakterene i Tom Waits' sanger møtes i nabolaget på scenen og formidler dette med humor, sang og dans.

Steinar Thorsen

MANGFOLD: Produsent og regissør Steinar Thorsen, mener forestillingen er noe for enhver.

Foto: Alexander Joyce / NRK Vestfold

– Publikum får møte Tom Waits' sanger med ballader, rock, moderne komposisjoner og jazz fremført av 9 forskjellige vokalister, så det er veldig mangfoldig og noe for enhver, sier Thorsen.

Les også: - Det er ikkje meg han har fått sangstemma frå

Linda Kvam er en av skuespillerne i forestillingen, og forteller at hun ikke hadde et forhold til Tom Waits før hun ble med på forestillingen i fjor.

– Jeg er helt fersk som skuespiller, men jeg sa ja med èn gang jeg ble spurt. Jeg håper selvfølgelig at jeg ble spurt fordi jeg synger dette bra, sier Kvam.

Ikke helt A4

Hun tror at musikken til Tom Waits er noe alle kan kjenne seg igjen i, og at publikum kan kjenne igjen særtrekk ved noen av karakterene i forestillingen.

Linda Kvam

HELT FERSK: Linda Kvam hadde ikke et forhold til musikken før forestillingen.

Foto: Alexander Joyce / NRK Vestfold

– Alle kjenner nok en som ikke er helt A4, og jeg har mange i hodet mitt når jeg former min karakter, avslutter Kvam.