NRK Meny
Normal

Mangelfull beredskapsplan i Re

Re kommune må bli bedre på nær sagt alle områder, viser ny granskningsrapport.

Rådmann

FÅR KRITIKK: Rådmann i Re, Trond Wifstad, forteller at kommunen i tiden fremover vil jobbe med å forbedre beredskapsplanen.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Etter storbrannen i gjenvinningsbedriften Revac i fjor sommer er det skrevet flere rapporter, den siste er fra Vestfold kommunerevisjon.

I går ble kommunestyret i Re orientert om rapporten, som peker på tolv punkter kommunen må bli bedre på.

– Det kommer tydelig frem at vi må ha et større fokus på beredskap som element i hverdagen. Noe av kritikken går på at vi ikke har satt ned en egen krisestab og mangel på loggføring, sier leder av kontrollutvalget i Re kommune, Frode G. Hestnes (Frp).

Han peker på at både kommunen og politikerne har mye å lære, men har tro på at de nå vil se tydelige forbedringer.

– Ressurser

– Jeg regner med rådmannen kommer til å gjøre en god jobb i å lære opp ansatte og sette dette inn i et system. Det viktigste er at vi får gode planer på plass og at vi ikke lar dette skure og gå fordi vi ikke har ressurser eller tid, men at dette blir et arbeid som prioriteres slik at vi har en evakueringsplan og en beredskapsplan på de områdene vi skal, sier Hestnes.

Rådmann Trond Wifstad forteller at de blir nødt til å sette av flere ressurser.

Inntrykket er at vi må sette av flere ressurser til å jobbe med beredskap, sier Trond Wifstad, og legger til:

– Dersom vi skal følge opp dette så må det være personer som har dette som oppgave, slik at det ikke er en liten bit av en helt annen type stilling.

Han understreker at de nå vil sørge for å ha gode nok systemer og oppdaterte planer slik at kommunen er rustet dersom en krise oppstår.

– Vi jobber nå med å følge opp de tolv punktene. I første omgang går det ut på å lage risikoanalyser i den enkelte sektor som skal inn i en overordnet kriseplan.

Innen 1. august må kommunen lever en plan for oppfølging av de tolv punktene.

Les også: Brukte 36 timer på å slukke brannen