Mange penger i bøssene

Vestfoldinger vil hjelpe folk som ble rammet av tyfonen på Filippinene. På to timer havnet det mange penger i bøssene til biskopen, domprosten og de andre i Tønsberg.

Innsamling til Filippinene

Randi Anne Skårdal fra Re, domprost David Gjerp, biskop Laila Riksaasen Dahl og Kjell Solberg fra Nøtterøy var noen av dem som samlet inn penger.

Foto: Harald Vekrum / Kirkens Nødhjelp

Ødeleggelsene av tyfonen på Filippinene er enorme. Over 13 millioner mennesker på Filippinene er berørt av naturkatastrofen som rammet landet 8. november.

Behovet for mat og utstyr er stort. Her hjemme har flere engasjert seg for å hjelpe de som er rammet. Lørdag samlet Røde Kors og Kirkens Nødhjelp inn penger i Tønsberg.

Giverglede

På to timer samlet Kirkens Nødhjelp inn nesten 40 000 kroner.

– Vi fikk inn 39 400 kroner fra klokka 12.00 til 14.00. Det er vi veldig fornøyd med, sier Harald Vekrum i Kirkens Nødhjelp.

Pengene går til ren nødhjelp som vann, mat, helse- og - sanitærutstyr. Harald Vekrum opplevde at mange var glade for å gi et bidrag.

– De takket også for å få muligheten til å gi, sier Harald Vekrum.

Artistgalla

I tillegg har folk gitt penger på hjelpetelefonen. Søndag kveld skal det være artistgalla på NRK klokka 20.15. 1. Da inviterer NRK1 og Nationaltheatret til «Dugnad for Filippinene» – en halvannen times støttekonsert med Norges fremste artister.

Les også :Norge gir 140 millioner til Fillipinene