NRK Meny
Normal

Maleglede i matbutikken

Barna får en litt annerledes butikkopplevelse når de besøker Meny på Tolvsrød i Tønsberg på lørdagene fram til jul. Hver lørdag er det nemlig gratis kunstopplæring i regi av kunstskolen PicassoLino.

Picassolino

Barna som deltar på kunstkurset får muligheten til å lære om kunstteknikk, samt farger og form.

Foto: Philip Hofgaard/NRK

Kreativ leder for kunstskolen PicassoLino og initiativtager, Rita Arentz, sier at barna storkoser seg med kunstutfordringene.

– De syns det er utrolig morsomt, annerledes og uventende at de kan få male i en matbutikk. For mange barn er det også en ny opplevelse å få veiledning på et bilde som de kanskje ikke ville funnet på male hjemme. Vi liker å utfordre barna og gi dem veiledning fra deres ståsted, sier Arentz.

Den store julegaven

Barna får male sitt eget bilde med veiledning fra lærere, samtidig som de får muligheten til å male en detalj på et større bilde, som Arentz har kalt "Skrikene".

Rita Arentz

Kreativ leder ved PicassoLino kunstskole, Rita Arentz.

Foto: Philp Hofgaard/NRK

– Barna kan male inn sitt eget Skrik på det store bildet. Dette bildet er inspirert av både Pushwagner og Munch. Dette bildet, "Skrikene", skal loddes ut.

Prosjektet heter Den store julegaven – vi gir videre, i samarbeid med PicassoLino. Målet er en stor barnekunstutstilling den 13. desember, på Luciadagen.

– Da skal det store fellesbildet loddes ut, og pengene går i sin helhet til å skape maleglede for barn som ligger på sykehuset i Tønsberg, sier Arentz.

– Spennende å skape kunst i en matbutikk

Barna blir lært opp i ulike teknikker og de lærer en del om former og farger. En morsom måte å utfordre seg selv på et tegneark, sier Arntzen:

– Det er begrenset hva man kan lære på en time eller to i en matbutikk, men det skaper kanskje inspirasjon til å fortsette med å tegne og male. Jobben min blir ekstra betydningsfull når den gis videre til barn kanskje trenger en liten ekstra malerglede.

– Dessuten synes jeg det er fint å se at det er mulig å skape, foruten matkultur, barnekunst i en matbutikk. Konteksten får mindre betydning, bare man har de rette menneskene rundt seg, som ønsker å bidra, avslutter Arentz.

Kunstskolen arrangeres hver lørdag på Meny Tolvsrød fra 12.00 til 16.00 frem til 13. desember.