Lang venteliste for førerprøven

Det gjelder å melde seg opp til oppkjøring så fort du har bestått teoriprøven, hvis ikke kan det hende du må vente flere måneder før du får oppkjøringstime.

Kjøreskole-bil

VENTELISTE: Det er lenge å vente for å få oppkjøring.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Administrasjonssekretær ved Petters trafikkskole i Tønsberg, Elin Grorud, sier at ventetiden er på to måneder eller mer.

– Det har vært ekstra ille nå i sommer. Jeg tror aldri det har vært så lang ventetid på førerprøver før, sier Grorud.

Drar ut av fylket

Ventetiden på oppkjøring i Vestfold har nå blitt så lang at flere elever som skal melde seg til oppkjøring, velger å dra utenfor fylket for å ta førerprøven.

– Vi oppfordrer de faktisk til å ta kontakt med andre trafikkstasjoner selv. Da er det opp til eleven om vi skal følge de og ta betalt for den mertiden det tar, eller om de tar kontakt med en annen trafikkskole et annet sted, sier Grorud.

Elin Grorud ved Petters trafikkskole

VENTELISTE: Elin Grorud merker at ventelistene er lange i sommer.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Sesong for MC-prøven

Grunnen til de lange ventelistene, kan være at mange ønsker å ta MC-lappen mens det fortsatt er sesong, og til MC-lappen kreves det to prøver.

– Hvis de ikke består i kjøregården, og har en trafikal førerprøve samme dagen, så er det for sent å avbestille den. Da må kandidatene likevel betale et gebyr, og vi må føre en førerprøve som ingen får benyttet, forteller Grorud.

Sara Moholt tar kjøretimer på en trafikkskole i Tønsberg. Hun planlegger å ta teoriprøven i morgen så hun kan melde seg opp til førerprøven slik at hun får lappen innen september.

– Man planlegger å få lappen innen en rimelig tid, sier Moholt.

Kunne du tenkt deg å ta oppkjøring et annet sted enn i Vestfold?

– Ja, hvis det er altfor lang tid.

Ta teoriprøven

Elin oppfordrer til å ta teoriprøven så fort som mulig, som et bidrag til å korte ned på lange ventelister.

– Jo fortere de får tatt teorien, jo fortere får vi planlagt en førerprøve mot 18-års dagen som ofte er drømmen, avslutter Grorud.