NRK Meny
Normal

- Medier må utøve god kildekritikk

Per Arne Olsen mener Tønsberg Blad ikke har utøvet god kildekritikk i boligkjøp-saken.

Per Arne Olsen

FrP-politiker, Per Arne Olsen forstår at mediene skal grave og undersøke, men mener Tønsberg Blad har utøvet dårlig kildekritikk i sakene mot han og partifelle Bent Moldvær.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Jeg forstår at norske medier både skal grave og undersøke makten i samfunnet. Men det pålegger dem også å utøve en god kildekritikk, sier Per Arne Olsen.

– Det føler jeg ikke Tønsbergs Blad har gjort, sier Olsen.

Bred dekning

Det var Tønsbergs Blad som i fjor skrev om Olsen og Moldværs kjøp av leiligheter på Jarlsø i Tønsberg.

Saken fikk bred dekning i media og i det politiske miljøet. Kontrollutvalget i Tønsberg kommune engasjerte seg også.

Bent Moldvær ba om permisjon fra sine politiske lederverv, blant annet som varaordfører i Tønsberg. Per Arne Olsen ba om permisjon som nestleder i Fremskrittspartiet.

Som følge av at blant annet avisartikler hadde alvorlige hentydninger om mulig korrupsjon begått av de to politikerne, fant politiet det nødvendig å iverksette etterforsking med tanke på å avdekke eventuelle lovbrudd. Det ble derfor opprettet en straffesak i august 2010.

Per Arne Olsen og Bent Moldvær har siden medio november hatt status som siktet.

– Det vi har skrevet er sant

Håkon Borud

- Det vi har skrevet er sant. Så får vi heller debattere etikken på en dag hvor den skal debatteres, sier ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad Håkon Borud.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Jeg forstår godt at Per Arne Olsen suger på ”henlagt-karamellen” i dag. Det er han vel unt. Men, det er ikke det saken handler om, sier ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad Håkon Borud.

Borud sier de har gitt Olsen mulighet til å korrigere alt han måtte mene var feil i det de har skrevet. Han har også fått tilbud om å skrive kommentarer så ofte han vil.

– Han har valgt å ikke gjøre det, og da regner jeg med at han mener vi har gjort en korrekt jobb, sier Borud.

Det er mye i samfunnet som ikke er ulovlig, men som likevel er sant.

– Det vi har skrevet er sant. Så får vi heller debattere etikken på en dag hvor den skal debatteres, sier Borud. Det kommer en rapport senere i måneden som tar opp det, håper jeg, sier han.

Han sikter da til en rapport som kontrollutvalget i Tønsberg kommune skal legge fram. De ser blant annet på det etiske ved kjøpene av leiligheter som de to politikerne har foretatt.