Må ta taxi 200 meter

Turen fra legevakta til sykehuset er så strabasiøs at folk tilbys taxi. Se video av den vanskelige turen her.

Rullestol
Foto: Christina Honningsvåg / NRK

Video nsps_upload_2009_3_17_14_42_20_919.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Problemer med rullestol.

Gangveien mellom legevakta i Tønsberg og Sykehuset i Vestfold bør utbedres, slik at pasienter slipper å bruke ambulanse eller taxi.

Det mener Øyvind Aasvang som i helgen trillet sin nyopererte mor i rullestol de 200 meterne mellom legevakta og sykehuset. Det Aasvang trodde skulle være en rask og lettvint transportløsning, ble isteden en strabasiøs tur.

Ambulanse eller taxi

Øyvind Aasvang

Øyvind Aasvang mener gangveien mellom sykehuset og legevakta bør utbedres.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

Øyvinds Aasvangs mor ble sendt hjem fra sykehuset fredag etter en operasjon, men dro til legevakta lørdag på grunn av sterke smerter. Legen mente hun burde legges inn på sykehuset og Aasvang som trodde den 200 meter lange gangveien mellom legevakta og sykehuset skulle gå greit avslo tilbudet om å ambulanse eller taxi. Men de 200 meterne var ikke enkle med rullestol.

- Latterlig

Dørstokker ved inngangen til legevakta, automatiske dører som lukket seg for raskt, asfaltskjøter, brostein, fortauskanter og bratte nedstigninger var blant flere hindringer de møtte på, og turen var en prøvelse for moren til Aasvang.

- Det ble jo bare latterlig, for henne og, men med de smertene som hun hadde og den tilstanden hun var i så var det virkelig en prøvelse for henne.

- Sløsing

Dersom Aasvang hadde visst at gangveien mellom legevakta og sykehuset skulle by på så mange hindringer ville han tatt i mot tilbudet om taxi eller ambulanse, men det synes han er sløsing med samfunnets ressurser for en strekning på cirka 200 meter.

- Nødvendig

Halfdan Aass

Fagdirektør ved Sykehuset i Vestfold, Halfdan Aass.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Fagdirektør ved sykehuset i Vestfold, Halfdan Aass, sier at det som oftest er nødvendig å sende pasienter med taxi eller ambulanse.

- Men det er klart at i de situasjoner hvor det ikke er nødvendig, er jo ikke dette noe god økonomi, sier han.

Sykehuset vil nå se nærmere på hvor mange som bruker denne gangveien som transportetappe.

- Vi får se på problemstillingen og så får vi se om det er noe som er hensiktsmessig å gjøre.