NRK Meny
Normal

Må gjøre mer arbeid på kanalbrua

Fire netter med vedlikeholdsarbeid på brua som forbinder Nøtterøy og Tønsberg var ikke nok, sier byggelederen.

Kanalbrua i Tønsberg

Mer arbeid må gjøres på kanalbrua mellom Nøtterøy og Tønsberg.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Kanalbrua buler nemlig opp på midten og arbeidet som ble utført i starten av mai var altså ikke nok for å fikse problemet.

De byttet blant annet ut foringen på én av boltene som holder bruklaffene sammen. Dette skulle få klaffene til å stå tettere.

– Vi fikk klaffen på Tønsberg-siden lenger ned, men ikke nok. Får vi til det her og på Nøtterøy-siden blir det mindre "pukkelrygg" på brua, sier byggeleder i Statens vegvesen, Morten Henning Jensen.

Det innebærer at de først må gjennomføre elektroniske målinger, slik at de vet akkurat hva de skal gjøre og hvordan de skal gripe det an.

– Arbeidet ble for stort i forhold til det vi la til rette for i den korte perioden brua var nattestengt. Det kommer til å bli mer jobb senere, men vi må først vite helt spesifikt hva vi må gjøre, forklarer Jensen.

Må prøve seg frem

For dette er millimeterarbeid, og ikke noe man kan se med det blotte øyet. Derfor er det altså behov for en ny runde med vedlikehold både med klaffene og en stålbit som er under klaffen på Tønsberg-siden. Stålbiten ble trimmet noe, men vegvesenet trenger å kutte av mer. Jensen er imidlertid ikke overrasket over at arbeidet ikke ga resultatene de håpet på i første omgang.

– Nei, det var for så vidt ikke overraskende. Brua er fra 1957 og det er sjeldent det er bare én ting som er årsaken til problemene, så vi må rett og slett prøve oss litt frem, sier Jensen.

Kanalbrua stenges trolig nattetid utpå høsten en gang for å gjennomføre resten av vedlikeholdsarbeidet, opplyser Jensen.