NRK Meny
Normal

Skulle betale spillegjeld- endte i fengsel

Sandefjord-mann skulle utføre arbeider på huset til en kunde, men lurte til seg over en million kroner for å betale ned spillegjeld.

Sandefjord tingrett

Domfelte sa han skulle fikse forskjellige ting på et hus og fikk betalt for jobben, men domfelte utførte aldri arbeidene.

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

En 55 år gammel mann er i Sandefjord tingrett dømt til fengsel i ett år og seks måneder for å ha lurt til seg 1 067 000 kroner fra en mann han skulle utføre arbeider på huset for.

I 2013 jobbet 55-åringen i et firma som utførte arbeider på huset til fornærmede. Han skal ha fortalt fornærmede at han hadde funnet sopp på loftet, og at han skulle ordne opp i dette mot betaling. Han skulle i tillegg skifte ut noen bord på taket.

I retten innrømmet 55-åringen at han mellom 2013 og 2014 fikk utbetalt 165.000 kroner fra fornærmede for arbeider han ikke utførte.

Grunnen var at han måtte betale tilbake spillegjeld.

Betalte ned spillegjeld

I 2014 tok 55-åringen igjen kontakt med fornærmede og sa han hadde fått krav om betaling av skatt og at han ikke hadde råd til å betale dette. Han fortalte også at han skulle få utbetalt 500 000 kroner innen kort tid, og at fornærmede skulle få tilbake pengene.

Fornærmede lånte han pengene, og de neste månedene lånte domfelte stadig penger av fornærmede.

Til sammen denne perioden lånte han 902 000 kroner av fornærmede, og i retten forklarte domfelte igjen at han måtte betale ned spillegjeld.

Retten ser på bedrageriet som grovt.

De legger vekt på at domfelte har tilstått forholdene, og at 55-åringen tidligere er dømt for bedrageri og økonomisk kriminalitet.

Han er i tillegg til fengsel dømt til å betale tilbake 1 067 000 kroner til fornærmede.