NRK Meny
Normal

Lurt av falske bøssebærere

Full forvirring om innsamling i Vestfold.

bøsse

Slik skal den ekte Blå Kors- bøssa se ut. Bøssebærerne har også et id-skilt på seg med et nummer som skal stemme overens med nummeret på bøssa.

Foto: Aina Rødal

Politiet i Vestfold har fått inn flere meldinger fra folk som mener de har fått besøk av falske bøssebærere søndag formiddag.

Les også: - Dette er bedrageri

- Full forvirring

Meldingene om de mistenkelige bøssebærerne kommer både fra Horten og Åsgårdsstrand i Vestfold.

- Vi opplever at folk har blitt forvirra, fordi det trolig går to forskjellige innsamlere rundt fra dør til dør. Disse menneskene har ventet på bøssebærere fra Blå Kors, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Jan Birger Raastad.

-Trodde pengene gikk til Blå Kors

Noen av bøssebærerne har sagt at de samler inn penger til barn i Romania, mens andre sier at de samler inn til Blå Kors. Dette skjer før tv-aksjonen har startet søndag ettermiddag.

- Årsaken til at vi mistenker at noen av disse er falske bøssebærere er at innsamlerne fra Blå Kors ikke skal starte før søndag klokken 14. De første meldingene om falske bøssebærere kom inn til politiet allerede klokken 11.45, sier Raastad.

En annen innringer fortalte politiet at hun hadde lagt på penger på bøssa, fordi hun trodde at pengene gikk til Blå Kors. Deretter la hun merke til at bøssa var umerka og teipet igjen, og ble bekymret.

- De må jo søke om å få lov til å samle inn penger, sier operasjonslederen.

Bøssebærerne som samler inn penger til Blå Kors har id-skilt på seg med et nummer som skal stemme overens med nummeret på bøssa.

Blå Kors har tidligere i uken gått ut og advart mot falske bøssebærere i sammenheng med årets tv-aksjon.

Fire rumenere i avhør søndag

Politiet i Vestfold har søndag ettermiddag hentet inn fire rumenske personer som samlet inn penger på Sem.

Etter avhør kom det fram at de fire hadde fått tillatelse fra politistasjonen i Stokke til å samle inn penger til fattige rumenske barn.

- Rumenerne er nå sluppet ut igjen, fordi forholdet ikke er straffbart, opplyser operasjonsleder i vestfold, Einar Paulsen