SE OGSÅ: |
LYD OG VIDEO |
Hjelp | Mer lyd og video |
ALT OM: |
Det gamle gårdsbruket på Tjøme er dermed det eneste hotellet i landet som er medlem i den franske luksus kjeden.
Bare en restaurant er også medlem av denne kjeden, Bagatelle Restaurant i Oslo.
Lokale matvarer
Lars Sponheim takker kokken.
Landbruksminister Lars Sponheim var gjest ved feiringen av medlemskapet i går. Han liker både restauranten og ideen med lokale råvarer.
- Dette er et kjempespennende konsept, og jeg har lyst å være med på heve fram de gode eksemplene på kvalitet og det genuine. I et høykostland som Norge kan vi ikke bli gode på storproduksjon, men vi kan bli kjempegode på det utsøkte.
Mer mat
Han vil likevel ikke være med på at vestfoldingene kommer til å slutte med brunost og kjøttkaker.
- Vi kommer aldri til å slutte med det hverdagslige, men vi vil vel sørge for å legge flere festdager inn i livene våre framover. Jeg håper at framtidig velstand heller brukes på god mat, matopplevelser og gode venner og matkultur, enn på flere hus og biler og alt som er skadelig for miljøet.