Løper mot OL og bestefars pers

Simen Halle Haugen fra Stavern mener OL i 2024 er et realistisk mål.

Simen Halle Haugen

UNGT TALENT: Simen Halle Haugen (18) fra Stavern håper å løpe seg til årets U20-EM i Italia.

Foto: Erlend Iversen Skarsholt

– Det frister å ta persen til bestefar. Gjør jeg det begynner det å komme seg, forteller et av de største løpetalentene i Norge, Simen Halle Haugen.

Bestefaren til Simen er tidligere landslagsløper Per Halle, som blant annet deltok i OL i München i 1972.

Løping står sterkt hos familien fra Larvik. I tillegg til bestefaren er moren, Gunhild Halle Haugen, i toppen både nasjonalt og internasjonalt.

– Ikke urealistisk

Og 18-åringen får god hjelp fra familiemedlemmene. Moren setter opp treningsopplegget, mens bestefaren følger utviklingen hans tett.

Simen Halle Haugen

MYE TRENING: Det blir omtrent to treningsøkter hver dag for Simen Halle Haugen. På sommeren blir det mye løping og rulleski.

Foto: Erlend Iversen Skarsholt

Hovedpersonen selv har store ambisjoner.

– Et OL, hvis vi tenker løping, i 2024 ser jeg ikke på som urealistisk hvis jeg tar stegene og kommer på nivå med bestefar.

Under OL i München løp Per Halle 5000 meter på 13.34. Persen er på 13.27.

– Den burde han absolutt kunne ta. Jeg var 25 år da jeg satte den, så la jeg opp etterpå. I løpet av fem-seks år tenker jeg han tar den.

– Han ligger lenger fremme treningsmessig enn jeg gjorde på samme alder, og han er langt foran meg i tider og prestasjoner så langt. Det er først når man er senior at man ser hvordan det går

Usikker på valg av idrett

Selv om det er mye som tyder på at 18-åringen kommer til å satse på løping, er det fortsatt ingenting som er avgjort. På vinteren er det langrenn som prioriteres.

– Det er klart det er veldig vanskelig å ta et sånt valg når du vet at om du er best i Norge i løping, er du kanskje nummer 200 i verden. Som langrennsløper kan man være blant de ti beste i Norge og samtidig blant de beste i verden.

– Jeg har lyst til å ha en skisesong til. Vi får se hvordan det går med løpingen i år. Går det kjempebra er det ikke sikkert det blir noen ny skisesong, fortsetter 18-åringen.

Årets første konkurranse med løpesko på beina kommer 29. april.

– Jeg har også et mål om å kvalifisere meg til U20-EM i Italia i år, avslutter multitalentet.