NRK Meny
Normal

Lokalsamfunn rammet hardt

Trippeldrapet i Vestfold har rammet lokalmiljøet hardt. En uforklarlig tragedie, hvor det er vanskelig å bearbeide sorgen, sier dem som sitter igjen.

Drap Vestfold 18. november
Foto: Jan Gulliksen / NRK

Trippeldrapet rammer lokalmiljøet i tre vestfoldkommuner. Fire mennesker er døde etter at gjerningsmannen drepte tre personer og deretter seg selv.

Ingen forklaring

Fire mennesker er altså brått blitt borte etter helgens drapssak i Vestfold. Gjerningsmannen selv tok sitt eget liv og kan heller ikke gi noen forklaring på hvorfor han drepte tre mennesker og forsøkte å drepe to andre.

Den 14 år gamle gutten som ble drept var elev ved Borgheim ungdomsskole på Nøtterøy. Mandag var første skoledag etter tragedien, en pult sto tom og en klassekamerat kommer aldri tilbake.

Mistet kollega

I Sandefjord sitter de ansatte ved Mosserød alders- og sykehjem med den samme uvirkelige følelsen. De mistet en kollega, for drapsmannens samboer var pleier her.

Når fire mennesker mister livet på en så brutal og uvirkelig måte, berører det mange, og de trenger hjelp. Kommunelege Tor Arne Martinsen på Nøtterøy pendlet mandag mellom to av de berørte kommunene, Nøtterøy og Andebu, som leder av et felles kriseteam i de to kommunene.

 

Drap Nøtterøy 18. november
Foto: Jan Gulliksen / NRK