NRK Meny
Normal

LO-lederen nektet å gå inn på hotell i streik

TØNSBERG (NRK): – Det er jo en selvfølge. Medlemmene våre står utenfor i konflikt, da går ikke vi inn, sier Gerd Kristiansen.

Gerd Kristiansen og Dag Terje Andersen hilser på streikevakter
Foto: Igor Tratkowski / NRK

Dag Terje Andersen og Gerd Kristiansen ser på byggingen av Klåstaskip-kopien på brygga i Tønsberg
Foto: Igor Tratkowski / NRK

Det ble sightseeing på brygga i Tønsberg for LO-leder Gerd Kristiansen og stortingsrepresentant Dag Terje Andersen i dag. For utenfor hotellet hvor de egentlig skulle på konferanse stod det ansatte i gule streikevester. Da nektet LO lederen å gå inn.

– Hotellet drives med direktøren i oppvasken, da går ikke vi innafor hotellets dører, sier Kristiansen.

Avlyste konferansen

Det var 130 påmeldte på konferansen som ble arrangert av LO og Arbeiderpartiet i Vestfold.

– Det rammer jo alltid dem som skal bruke tjenestene. I dag rammet det oss, og vår planlagte konferanse. Det må vi respektere, sier Dag Terje Andersen.

Jonas Gahr Støre holder appell på torvet i Tønsberg

Ap-leder Jonas Gahr Støre holdt en appell på torvet i Tønsberg, da konferansen han skulle vært på ble avlyst på grunn av streiken.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

En som skulle vært på konferansen i dag er Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre. Han holdt i stedet en appell en kort gåtur fra hotellet, på torget i Tønsberg.

– Vi respekterer at det er et sted i konflikt, og vi vil ikke gjøre noe som setter de som er i konflikts rettigheter i spill. Det at det er konflikt i et ordnet arbeidsliv, det er en del av spillereglene, det må vi respektere, sier Gahr Støre.

Full forståelse fra hotellet

Hotelldirektør Øyvind Hagen forstår at Arbeiderpartiet og LO-toppene ikke ville inn på hotellet i dag.

– Det er helt naturlig. De sympatiserer med streiken. Vi hadde en gruppe fra Fellesforbundet som skulle vært her fra i går til i dag. Det er helt naturlig at de kansellerer når de er i denne typen konflikt, sier Hagen.