Liker ikke anmeldelse

Nøtterøy-rådmannen reagerer på mulig politianmeldelse om Bolærne-rot.

Østre Bolærne.
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Rådmann Kurt Orre på Nøtterøy liker dårlig at fylkeskommunen vurderer å politianmelde de ansvarlige for driften av Østre Bolærne for økonomisk rot. Orre viser til at driften på øya nå er god.

- Derfor blir det feil å behandle nåværende og tidligere drivere under ett, mener han.

Driften av Østre Bolærne gikk med 4,4 millioner kroner i underskudd i fjor, og i tillegg kunne det ikke gjøres rede for hvor det var blitt av 5000 halvlitere med øl i regnskapene.

Vestfold fylkeskommune eier 90 prosent av Østre Bolærne mens Nøtterøy kommune eier ti prosent.

-Som deleiere har vi et problem, sa rådmann Kurt Orre til formannskapet i Nøtterøy kommune torsdag kveld. Kontrollutvalget ba fylkestinget vurdere å politianmelde de ansvarlige for driften etter skandalesesongen 2005.  Rådmann Orre sier en politianmeldelse er problematisk fordi driften av øya i 2006 har vært forsvarlig, og at en politianmeldelse ikke ville være "greit for det nye styret".

KrFs Ragnar Skau-Nilsen, er enig med rådmannen. Han understreker at det ikke er hva en eventuell etterforsking måtte avdekke de reagerer på, men hvordan saken er blitt behandlet. Gruppeleder for Fremskrittspartiet, Svein Fagereng, ser derimot ikke noe galt i fylkets behandling av saken.