NRK Meny
Normal

LHK: – Lønnskravet må avvises

Tidligere daglig leder i Larvik håndballklubb mener han har lønn for flere hundre tusen kroner til gode i klubben. LHK avviser kravet.

Harald Gaupen og Søren Hellenes

Styreleder i LHK, Harald Gaupen, mener kravet fra Bjørn Gunnar Bruun Hansen ikke er gyldig. Her sammen med LHKs advokat Søren Hellenes.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Larvik håndballklubb har hatt stor sportslig suksess i mange år, men i 2015 ble det kjent at klubben i flere år hadde hatt store økonomiske problemer. Situasjonen var så alvorlig at klubben var nær ved å bli slått konkurs.

Daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen hadde da sluttet i klubben, og månedslønnen på nærmere 100 000 var ikke utbetalt de siste månedene. Nå krever han å få etterbetalt over 700 000 kroner i utestående lønn og feriepenger lønn for perioden august-desember 2013.

Roger Berglie og Bjørn Gunnar Bruun Hansen

Advokat Roger Berglie og tidligere daglig leder i LHK, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Dette er lønn Bruun Hansen utsatte å ta ut på grunn av likviditeten i LHK, sier hans advokat Roger Berglie.

– Er dette vanlig?

– Nei, det er det ikke, men han har hatt et større engasjement for klubben enn det som er vanlig og avtalen var at han skulle få pengene når likviditeten i klubben var bedre, sier Berglie.

– Har signert på regnskapet

Larvik håndballklubb påstår den tidligere daglige lederen sa fra seg lønn på grunn av klubbens økonomiske problemer.

LHKs advokat Søren Hellenes viser til at regnskapene viser ingen utestående lønn, og at Bruun Hansen skrev under på en fullstendighetserklæring da LHKs regnskap for 2013 skulle godkjennes.

Der skal det ikke stå noe om gjeld eller utestående lønn.

– Det forundrer meg at han kan saksøke klubben med en slik påstand. Det var Bruun Hansen som hadde ansvaret og han har skrevet under på regnskapet og at alle forhold rundt regnskapet er korrekt, sier Hellenes.

Da de økonomiske problemene til Larvik håndballklubb ble kjent gikk spillere ned i lønn for å redde klubben. Larvik ble satt under skjerpet overvåking fra Norges Håndballforbund og måtte starte 2015-2016-sesongen med tre minuspoeng.

– Stilte som kausjonist

En sterkt preget Bjørn Gunnar Bruun Hansen forklarte seg i retten i dag. Der kom det fram at han gjennom sin ansettelsesperiode i LHK kausjonerte for mellom 6 og 7 millioner kroner for klubben i tider når likviditeten var dårlig.

Bruun Hansen nektet også for at han har sagt fra seg lønn.

– Det har aldri vært et spørsmål om at jeg ikke skal få utbetalt lønna jeg utsatte, sa han i retten i dag.

Hans advokat la i retten frem en mailkorrespondanse som de mener gjør det klart at Bruun Hansen ikke avstod fra lønn høsten 2013, slik LHK mener.