NRK Meny
Normal

– Det blir veldig stusselig uten LHK

Larvik Håndballklubbs supportere har nervepirrende dager i møte. Fredag avgjør LHK om de skal anke rettssaken som kan velte klubbens økonomi.

Larviks supportere jubler etter at Larvik vant cupfinalen i håndball

NERVEPIRRENDE: LHKs supportere håper klubben overlever de økonomiske problemene. Bildet er fra cupfinalen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det er ikke bra i det hele tatt, sier Larvik-supporter Erik Wickstrøm.

Han har fulgt Larviks håndballjenter i mer enn 20 år, og synes det er trist at sportstlige prestasjoner havner i skyggen av dårlig økonomi og kampen for å overleve.

Erik Wickstrøm

SUPPORTER: Erik Wickstrøm følger LHK i tykt og tynt.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Jeg er på nesten alle hjemmekamper, og har også fulgt LHK i Sverige og Danmark. De er blitt en del av livet mitt.

– Jeg håper det går bra, og jeg tror damehåndballen i Norge trenger Larvik. Hadde dette vært en fotballklubb hadde det vel vært ordnet for lenge siden, sier Wickstrøm.

Trenger penger

Larvik Håndballklubb har nok en gang store økonomiske problemer, og trenger 3 millioner kroner for å fortsette satsingen på samme nivå. Det er bare to år siden forrige gang Larvik Håndballklubb ble reddet med et nødskrik, og nylig ble LHK dømt til å betale rundt 1 million kroner i ubetalt lønn til tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Fredag går ankefristen ut. Samme dag skal klubben bestemme seg for om de anker saken til høyesterett.

Styreleder Harald Gaupen sier at det skjer positive ting, men vil ikke utdype hvor nært klubben er å skaffe pengene de trenger for videre drift.

– Vi jobber med utgangspunkt i at vi skal drive videre. På kort sikt handler det om å skaffe kapital til å fortsette slik vi gjør, sier styreleder for LHK, Harald Gaupen.

Må ordne det selv

Kåre Geir Lio

IKKE BEKYMRET: Håndballpresident Kåre Geir Lio er ikke bekymret for norsk håndball generelt.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Håndballpresident Kåre Geir Lio synes det er veldig trist at LHK har havnet i denne situasjonen. Men Håndballforbundet kan ikke hjelpe, sier han.

– Håndballklubbene er selvstendige bedrifter som må drive sunt og godt som alle andre virksomheter. Vi får håpe at alle gode krefter lokalt og regionalt stiller opp og kanskje finner løsninger i situasjonen LHK er i nå, sier Lio.

Han tror imidlertid at kvinnehåndballen vil klare seg bra, uavhengig av hva som skjer med LHK.

– Jeg er ikke så bekymret for norsk kvinnehåndball generelt. Spillere finner sine veier, det har de alltid gjort, sier Lio.

Optimisme

På tross av den økonomiske situasjonen er det en viss optimisme blant supporterne, sier Erik Wickstrøm. Han har tro på at klubben overlever, også denne gangen.

– De fleste supporterne har nok tro på at det ordner seg. Det blir veldig stusselig uten Larvik Håndballklubb.

Supporteren har ett råd til LHK dersom de overlever økonomisk og fortsatt kan satse på samme nivå:

– Da er det viktig at klubben framover må drive med håndball og ikke noe annet, sier Wickstrøm, og viser blant annet til det mislykkede lekelandsprosjektet som ga LHK store tap.