NRK Meny
Normal

LHK inngår unikt samarbeid

Larvik Håndballklubb, Stavernfestivalen og Larvik Golfbane starter samarbeid og oppretter felles økonomisk administrasjon.

LHK

Larvik håndballklubb har inngått samarbeid med Stavernfestivalen og Larvik Golfbane.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

De tre virksomhetene regner med å tjene mye på ordningen.

– Vi håper at vi sammen bidrar til å løfte Larvik og at vi får en større interesse blant sponsorer. I tillegg får vi en større og rimeligere drift av blant annet en økonomiavdeling, sier Harald Gaupen, konstituert daglig leder for Larvik Håndballklubb.

LHK blir blant de første til å inngå et slikt samarbeid.

gaupen

Konstituert daglig leder for LHK, Harald Gaupen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi har aldri hørt om noe tilsvarende. Her har vi ingen konkurranse, så vi kan samarbeide veldig avslappet uten at vi føler det går på hverandres kunder, sier han.

– Høysesong hele året

Det var Gaupen og Scilla Treschow Hokholt fra Larvik Golfbane som fikk ideen om en felles samarbeidsplattform.

– Vi får en større administrativ tyngde og en høysesong hele året slik at vi lettere kan engasjere folk gjennom hele året. Det ser jeg på som en stor fordel, sier Hokholt.

Hun mener de tre bedriftene har mye til felles.

– Jeg mener de er veldig like. De driver med kultur alle sammen, det er mye idrett, i hvert fall for hånballen og golfen. Samtidig har vi egentlig litt samme alderstrinn på publikum, det vil si at det er veldig spredt, vi har unge og ordentlig voksne, sier hun.

Arrangementer

Også Roger Albin, festivalsjef ved Stavernfestivalen, tror de vil høste fordeler av hverandre.

Alle tre driver med en type events. Det er mange som jobber rundt som man ikke ser på eventene, og det er det vi er gode på og sammen kan vi bli enda bedre, sier han.

Nå vil administrasjonene samlokaliseres med en felles økonomi og administrasjonsavdeling med kontorer på golfbanen.

– Min filosofi er at det er mye bedre å sitte sammen med andre flinke mennesker enn å sitte alene. Og det er det vi skal dyrke her.