Leter etter savnet fisker ved Svenner

En mann som dro ut for å fiske i ettermiddag, er meldt savnet av en kamerat. Mannen dro ved 15-tida ut på havet mellom Stavernsøya og Svenner fyr for å sjekke garn og ruser. Søkeområdet utvides mandag kveld.

Stormbull

SØK UTENFOR STAVERN: RS Stormbull søker etter en fisker som er meldt savnet ved Svenner fyr.

Foto: Redningsselskapet

Det er en kamerat av mannen som har meldt fra at han ikke er kommet tilbake som planlagt. Redningsselskapet meldte klokka 20.30 at redningsskøyta Stormbull hadde forlatt Stavern for å søke etter mannen i farvannet ytterst i Larviksfjorden.

Laster Twitter-innhold

Skulle sjekke garn

– Ifølge melder skulle mannen sjekke garn og ruser i området mellom Stavernsøya og Svenner fyr, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola til NRK.

Ifølge Walle kan mannen ha lagt båten til et annet sted enn kameraten trodde.

– Det er ikke sikkert det er dramatisk. Vi venter på mer informasjon om saken, mens Stormbull er på sjøen for å se etter båten hans, sier Walle til NRK.

LES OGSÅ: Båtfolket må reddes oftere

Redningshelikopter satt inn i søket

Sent mandag kveld opplyser redningsleder Andreas Bull i Hovedredningssentralen Sør-Norge at et redningshelikopter og tre redningsskøyter er satt inn i søket.

– Vi søker i et relativt stort område, og bruker nå ressurser for å dekt området. Det er mye vind i området. Topografien med holmer, bukter, viker og skjær gjør også letearbeidet krevende, sier Bull til NRK.

Redningsmannskapene har foreløpig ikke gjort noen funn.

– Det er et ganske stort område, og det er en liten båt man søker etter, så det er et vanskelig arbeid. Samtidig har det nå gått noe tid siden mannen ble savnet, og det har vært vind, så nå utvider vi søkeområdet for redningshelikopteret, sier Bull.

Søket fortsetter gjennom natten.

Laster Twitter-innhold