Leken arkitekt vekker oppsikt

På Instagram er alt mulig. Også å bli verdenskjent arkitekt.

Kutte i to

Kutte i to

Foto: Jarand Midtgaard / Illustrasjon

Arkitekt Jarand Midtgaard

Arkitekt Jarand Midtgaard

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Arkitekt Jarand Midtgaard lever et helt vanlig liv med familie og enebolig i rekke i småbyen Larvik. På jobben tegner han garasjer, boligblokker og noen fantastiske prosjekter en sjelden gang.

– Jeg tegner hver eneste garasje så pent jeg kan, sier han.

På Instagram slår han seg løs.

Alt er mulig

Invertert by

OMVENDT: Invertert by kaller han denne ideen.

Foto: Jarand Midtgaard / Illustrasjon

Fuglehus for mennesker, en bydel der den "normale" skylinen er åpnet opp og himmelen er bosted. Eller kontorbygg? Det er ikke så godt å vite.

– I disse fantasiene er det full mulig å kutte et murhus i to og lage et glasshus i midten. Jeg har tenkt en del på hvordan det kan la seg gjøre i virkeligheten, smiler han litt skjevt.

Kan noe av dette bygges?

– Hvis noen har lyst til å prøve er det bare å ringe meg. Eller sende en SMS, ler han.

Han har nok ikke helt trua på at det kommer til å skje. I mellomtiden holder han på med nye bydeler rett utenfor kontoret til Spir Arkitekter i Tønsberg.

Helten tok kontakt

Paviljong

PAVILJONG: Dette bygget reiser seg opp av bakken.

Foto: Jarand Midtgaard / Illustrasjon

Å ha 13 000 følgere på Instagram er mye. Dette er altså de som vil ha med seg ALT det han legger ut.

– Det som er synd er at mange tror jeg er en student når de ser hva jeg gjør på Instagram, sier Midtgaard. Han liker ikke at folk tror at fordi man er voksen og er fast ansatt arkitekt i ordentlig byrå så er lekenheten slutt

Han får mange kommentarer på det han legger ut. Størst av alt var det da den verdenskjente ungarske arkitekten Yona Friedmann viste interesse.

– Jeg har sett opp til ham og vært på utstilling av hans arbeider og plutselig så han hva jeg gjorde. Friedman er over 90 år, så han fikk hjelp av datteren med de nye sosiale mediene, sier den langt yngre kollegaen.

Lekne er de begge to.