Fakta
LYD OG VIDEO
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Sykehusene får fortsatt lage all mat selv. Reporterer er Morten Harangen og Per Simon Mustvedt.
- Helse Sør
Sykehusene i Buskerud, Telemark og Vestfold får beholde kjøkkenene sine - i alle fall ut året. Ledelsen i Helse Sør-selskapet Sykehuspartner anbefaler nemlig styret sitt å bruke mer tid på å avgjøre om sykehusmaten i de tre fylkene skal lages i Tønsberg eller Skien.
Lettet
Bente Eftedal Bomholt på sykehuskjøkkenet i Tønsberg er lettet over forslaget.
- Vi synes det er positivt. Det blir et pusterom for oss. Vi håper det gjør at de kommer til å ta dette opp til en ny vurdering, og at vi får beholde arbeidsplassene våre.
Konkurrenten hennes i Skien er enig. Kjøkkensjef Eilif Heimholt har full forståelse for at saken ikke skal forseres nå.
Det nyeste helseforetaket skal foruten matproduksjonen også ha ansvaret for blant annet data, regnskap og lønn ved alle sykehusene i Helse Sør. Ledelsen vil nå først gjøre en skikkelig jobb med regnskap og lønn før den avgjør hvor maten skal lages.
Middag til 800.000
Et utvalg har nemlig foreslått at middagsmaten til sykehusene i Telemark, Buskerud og Vestfold skal lages på ett kjøkken. Så skal sykehusene på hver avdeling ha moderne kjøkken som har ansvaret for all brødmaten, som koker poteter og grønnsaker, og tilbereder porsjonsrettene fra sentral-kjøkkenet.
800.000 middagsporsjoner skal det sentrale kjøkkenet lage i året. Sykehuset Telemark benytter alt den nye kjøkken-modellen. Men Vestfold er ikke sikker på at tallene fra Telemark er riktige, og vil kjempe for å få det nye sentralkjøkkenet, sier Bente Eftedal Bomholt.
Avgjørelsen om hvem som får sentralkjøkkenet med 12 - 15 arbeidsplasser vil bli tatt i løpet av året, dersom styret i Sykehuspartner følger ledelsens råd. Men omleggingen kommer ikke før til neste år.