NRK Meny
Normal

Lege frifunnet for vold mot kollega

Lege tok et hardt grep i skulderen til en sykepleier og ble dømt i tingretten. Nå er han frifunnet.

Tønsberg tingretts lokaler.

Agder lagmannsrett var uenig i dommen tingretten ga til en lege som ble dømt for vold mot en kollega. Legen ble derfor frifunnet.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

En 62 år gammel lege ble i 2016 dømt i Tønsberg tingrett for å ha tatt et hardt grep i skulderen til en kvinnelig turnuslege.

Hendelsen fant sted i Tønsberg i februar 2016. Turnuslegen ba 62-åringen inn på skadestuen for å få bistand med å avklare behandlingsforløpet for en pasient.

Det skal ha blitt uenigheter om riktig behandling mellom turnuslegen og 62-åringen, og ifølge dommen skal han ha blitt høylytt og sint.

Den fornærmede turnuslegen skal ha forklart i retten at legen ble aggressiv og tok et klypetak over hennes skulder. I dommen står det beskrevet at dette gjorde vondt og varte i ca. 10 sekunder. Han skal så ha dyttet henne, men hun fikk ingen fysiske merker etter episoden.

Hendelsen skjedde foran flere personer som har gitt sin forklaring.

Han ble i tingretten dømt til å betale en bot på 9.600 kroner og til å betale saksomkostninger på 4000 kroner.

Anket dommen

Legen anket dommen til Agder lagmannsrett.

I dommen står det at klypetak og dytting utvilsomt er å anse som «vold», men at det ligger i nedre sjikt.

Et av vitnene som var på skadestuen har i ettertid forklart at turnuslegens reaksjoner er klart overdrevne, og at vedkommende ikke så noe annet enn en lett berøring mellom legen og turnuslegen.

Et annet vitne i saken var enig i at det var et klypetak i skulderen til turnuslegen, men det ble ikke bekreftet at legen var aggressiv og høyrøstet.

62-åringen ble derfor frifunnet i Agder lagmannsrett.