NRK Meny
Normal

Leganger sier nei til landslaget

Larviks målvakt Cecilie Leganger sier nei til landslaget fremover, og er dermed uaktuell for Norges håndballandslag i London-OL.

Cecilie Leganger

Cecilie Leganger deltar ikke i London-Ol.

Foto: Claus Fisker, Claus Fisker / SCANPIX

Det skriver Larvik håndballklubb i en pressemelding på sine hjemmesider i dag.

Leganger vil nå prioritere spill for Larvik og avslutning av legestudiet.

Klubben skriver videre at de har fått mange henvendelser hva gjelder keeperens videre karriere på landslaget, og om OL-satsing er aktuelt for henne.

«For å skape arbeidsro, både for landslaget og for hennes egen del, har hun besluttet å gi beskjed om at dette beklageligvis ikke er gjennomførbart. Leganger har hatt positiv og god kontakt med landslagsledelsen og gjort dem kjent med beslutningen», heter det i Larviks pressemelding.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson respekterer Legangers avgjørelse.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX
Cecilie Leganger

Cecilie Leganger i sitt ess mellom stengene på håndballbanen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

– Respekterer avgjørelsen

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier at han respekterer avgjørelsen og vil fortsette med den gruppen han har tilgjengelig, selv om han ønsket henne tilbake.

– Hun vurderer det slik at hun ikke har mulighet til å satse på landlaget. Det er en totalvurdering av det som er grunnleggende: Helheten og lysten må være der, og det er det ikke for hennes del, sier landslagssjefen til NTB.

Uten at det gjør ham særlig bekymret. I Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø har Norge verdens beste keeperduo, mener Hergeirsson.

– Dette er på ingen måte skuffende. Vi har vært forberedt på det, Cecilie har vært utenfor landslaget ganske lenge. Det hadde økt konkurransen og gitt en streng mer å spille på, men vi har fortsatt verdens beste målvaktsteam.

Hergeirsson forteller om en god dialog mellom Leganger og landslaget.

Verdensstjerne som 18-åring

Leganger slo gjennom på landslaget i VM i 1993 som 18-åring. Hun ga seg allerede i 1996, men kom tilbake to år seinere og ble verdensmester på hjemmebane i desember 1999.

Drøyt fire år seinere sa hun nei til landslaget for godt, og ville konsentrere seg om klubbspill og legestudier. Hun spilte sin siste landskamp 27. mars 2004.

I går ble hun nok en gang seriemester med Larvik .

Merittlista omfatter triumfer i de fleste turneringer og mesterskap, men hun mangler OL-gull. Derfor valgte hun å ta betenkningstid da hun fikk tilbud om et comeback på laget som skal til OL i London i august.

Men nå har keeperveteranen valgt å fortsatt si nei til landslagsspill.