NRK Meny
Normal

Larvik-konkurs kan være en fare for landslaget

– Larvik er viktig for landslaget, sier tidligere landslagssjef Marit Breivik.

Marit Breivik og Linn-Kristin Riegelhuth

HÅPER: Tidligere landslagssjef og trener for Larvik Håndballklubb, Marit Breivik, håper inderlig at Larvik HK kommer gjennom de økonomiske problemene. Her er hun sammen med Larvik og landslagsspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I går kveld ble det kjent at Larvik håndballklubb har fire uker på seg til å skaffe fem millioner kroner for å unngå konkurs.

Larvik, som i mange år har vært Norges suverent beste håndballklubb på kvinnesiden, har henvendt seg til støttespillere og sponsorer med bønn om hjelp for å stabilisere den økonomiske situasjonen. Blant konsekvensene blir også slanking av stallen.

Tidligere landslagssjef Marit Breivik, som også har trent Larvik, skriver i en tekstmelding til NRK at hun håper at klubben kommer gjennom problemene.

Kontroll på økonomien i en håndballklubb er ifølge Breivik viktig for å fostre gode håndballspillere.

– Jeg håper inderlig klubben kommer gjennom dette og får et lederskap med bedre økonomisk styring og at muligheter til god satsing styrkes, skriver hun.

Viktig for landslaget

Ifølge Breivik er det norske kvinnelandslaget i håndball og Larvik Håndballklubb viktige for hverandre.

– Larvik har vært viktig for landslaget og landslaget har vært viktig for Larvik med høye internasjonale ambisjoner med spillere som ønsker å gjøre det godt i begge lag, skriver hun i tekstmeldingen.

Ofte er det et godt klubblag som danner grunnmuren i landslaget. I flere land fungerer klubblag på samme måte som Larvik fungerer i Norge.

– Jeg kjenner ikke til at landslag har lidd under at en enkeltklubb har gått dukken. Det kan i tilfelle hende at noen spillere drar utenlands. Det trenger ikke svekke landslaget om de spiller og trener i ambisiøse klubber, skriver Breivik.

Stjernene kan forsvinne

Breivik mener at et svekket Larvik vil være et stort tap for norsk klubbhåndball.

Det mener også NRKs håndballekspert Øystein Havang. Ifølge Havang kan norsk klubbhåndball miste sine største stjerner hvis Larvik Håndballklubb går under.

Den tidligere storspilleren synes det er leit at Larvik er kommet i denne vanskelige situasjonen. For går Larvik HK under, eller må kutte kraftig, tror NRKs håndballekspert det vil få store konsekvenser for klubbhåndballen i Norge.

– Da er det naturlig at noen spillere ser seg om etter nye klubber i utlandet, sier han.