NRK Meny
Normal

I dag kunne de puste lettet ut

LARVIK (NRK): Fremtiden ser lysere ut for Larvik håndballklubb.

Harald Gaupen, Marit Malm Frafjord og Bjørn Bjune.

LETTET: Vedtaket i kommunestyremøtet var gode nyheter for LHK. Styreleder Harald Gaupen, Larvik-spiller Marit Malm Frafjord og daglig leder Bjørn Bjune var til stede.

Foto: Magnus Skatvedt Iversen / NRK

Håndballklubben er i en vanskelig økonomisk situasjon og trenger 2,5 millioner kroner for å sikre driften. For å få til dette er de avhengige av penger fra kommunen og det lokale næringslivet.

Etter onsdagens vedtak i kommunestyret, har styreleder i LHK Harald Gaupen tro på at klubben klarer det.

– Vi har fått henvendelser fra næringslivsarrangører som gjør at jeg har tro på at vi får inn de 2,5 millionene totalt sett, med kommunens bidrag i dag, sier han.

Pustet lettet ut

Kommunens støtte til klubben ble behandlet av kommunestyret onsdag formiddag.

Der ble det foreslått å blant annet øke den økonomiske støtten i 2017 til to millioner, og deretter gi 400 000 kroner årlig som i dag. Det fikk flertall.

– Jeg er utrolig takknemlig for at de velger å hjelpe oss. Det er en veldig lettelse å få inn de pengene, så skal vi jobbe videre for å få inn det som trengs, sier Larvik-spiller Marit Malm Frafjord. Hun fulgte spent med på møtet fra bakerste rad.

Hvordan har saken preget dere spillerne?

– Man merker at det innimellom er litt vanskelig å legge bort den usikkerheten du har i forhold til fremtiden din, men jeg synes at vi spillerne har stått utrolig godt sammen og prestert veldig bra i kamp. Det har ikke gått ut over prestasjonene våre på banen.

– Hva betyr det at ting nå ser lysere ut?

– Selv om jeg prøver å legge det bort, er det dager jeg tenker at jeg ikke vet hva jeg skal til neste sesong. Så det er utrolig deilig at vi har fått inn de pengene vi trenger akutt.

Må utvide samarbeidet med breddeidretten

Bjørn Bjune.

FORNØYD: Bjørn Bjune sier han er takknemlig for kommunens vedtak.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det var Høyres Birgitte Gulla Løken som fremmet forslaget på vegne av Høyre, KrF og Arbeiderpartiet. En forutsetning er at klubben må utvide samarbeidet med de lokale klubbene og breddeidretten.

Vedtaket var også gode nyheter for daglig leder i klubben, Bjørn Bjune.

– Hva betyr dette for planleggingen fremover?

– Det gir oss den stabiliteten vi trenger for å sluttføre sesongen som vi hadde håpet på. Det betyr at vi umiddelbart kan gå videre med å signere opp og bygge et godt lag for kommende sesong.

Også styreleder Harald Gaupen er fornøyd med at klubben fortsatt kan ha ambisjon om å være blant de beste lagene i Europa.

– Dere har fått hjelp før. Klarer dere å unngå å havne i en slik situasjon igjen?

– Det tror jeg veldig mange i Larvik håndballklubb er opptatt av. Det er alltid en risiko ved å drive en så stor håndballklubb. Vi har inntekter som kommer og går, og vi må passe på kostnadene våre hele tiden, men den forpliktelsen har vi tatt hverandre i hånden på allerede. Og det kommer til å bli videreført uavhengig av hvem som driver klubben fremover.