NRK Meny
Normal

LHK jobber for å beholde nøkkel­spillerne

LARVIK (NRK): Håpet er mer penger fra kommunen og det lokale næringslivet.

Larvik-spillere på banen i en kamp mot Vipers.

SEIER PÅ BANEN: Larvik i aksjon mot Vipers Kristiansand tidligere i år. De vant 32–26.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

– Jeg kommer selvfølgelig til å følge med og krysse fingrene. Jeg krysser alt jeg har, sier Larvik-spiller Gro Hammerseng-Edin til NRK like før trening tirsdag.

Hun sikter til morgendagens kommunestyremøte hvor politikerne skal avgjøre hvor mye kommunen skal støtte klubben med i tiden fremover.

Formannskapet i Larvik vedtok nemlig mandag å øke den årlige økonomiske støtten til Larvik håndballklubb (LHK) fra 400 000 til én million kroner. Men politikerne er splittet, og saken avgjøres i kommunestyret onsdag.

Profilbilde av Gro Hammerseng-Edin.

POSITIV: Til tross for den økonomiske situasjonen i klubben, er stemningen blant spillerne bra, sier Gro Hammerseng-Edin. – Vi gjør det bra på banen på banen, og det er det vi er mest opptatt av.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Trenger 2,5 millioner

Håndballklubben er i en vanskelig økonomisk situasjon og trenger 2,5 millioner kroner for å sikre driften.

Håpet er å få inn nok penger fra kommunen og det lokale næringslivet, slik at de kan beholde nøkkelspillere og opprettholde det sportslige nivået klubben har i dag.

– De 2,5 millionene dekker det kontantbehovet vi har for å sluttføre resten av inneværende sesong med det sportslige nivået vi har nå, sier daglig leder i LHK, Bjørn Bjune.

Tidligere denne måneden meldte Østlands-Posten at eiendomsutvikler Thore Liverød skal støtte klubben med et sekssifret beløp i tre år fremover. Hammerseng-Edin forteller at spillerne fokuserer på å spille god håndball, så flere har lyst til å bruke penger på dem.

– Vi tar en kamp av gangen, så får de rundt oss prøve å løse den økonomiske situasjonen. Det har skjedd mye positivt. Lokale aktører har meldt at de vil støtte oss, og vi håper på flere. Kommunen har vist positive signaler, det er vi veldig takknemlige for. Så håper jeg at vi fortsetter å levere slik at vi er attraktive for kommunen, sponsorer og alle i Larvik by.

Optimistisk

Bjørn Bjune.

BALANSE: – Lønnsnivået til alle ansatte i klubben må stå i forhold til de sikre inntektene vi har, sier Bjørn Bjune.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Bjørn Bjune tok over lederjobben etter Per Christian Andersen ved årsskiftet. Også han er optimistisk med tanke på klubbens økonomiske og sportslige fremtid.

– Jeg er ved godt mot. De signalene som ble gitt i formannskapsmøtet i går og de støtteerklæringene vi har fått fra det lokale næringslivet, gjør at vi er optimistiske.

– Det er viktig for oss å få økonomisk stabilitet for resten av sesongen. Da kan vi fortsette med å planlegge kommende sesong og opprettholde vår sportslige ambisjon om å være best i Norge, og samtidig spille kvartfinale i Champions League hvert år.

Bjune legger til at klubben fremover må ha et lønnsnivå som står i forhold til inntektene for å unngå å havne i samme økonomiske situasjon igjen.

– Hvis ikke inntektene kommer nå, står du i fare for å miste nøkkelpersoner på laget?

– Det handler om hvilken spillerstall vi har råd til å lønne, og dermed fastsetter vi også det realistiske sportslige ambisjonsnivået.