Langer ut mot Brækhus-management

– Jeg tror det blir tomme tribuner og ordentlig fiasko, sier bokser Hadi Srour om arrangementet rundt tittelkampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén.

Cecilia Brækhus

Managementet til Cecilia Brækhus, First Lady Promotion, får krass kritikk etter at tre boksere står uten motstandere lørdag.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Hadi Srour står uten motstander til sin første proffkamp. – Det er rett og slett for dårlig. De har ikke peiling, sier Srour.

Lørdag skulle han ha bokset sin første proffkamp på Oslofjord Convention Center i Stokke, men nå, få dager før kamp, står han uten motstander. Hele tre av åtte planlagte kamper er avlyst. Boksernes motstandere skal enten ha blitt syke eller skadd.

– Det har ikke gått helt opp for meg, så jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere, men jeg synes det er veldig amatørmessig av First Lady Promotion.

Hadi Srour

SJOKK: – Det kom som et sjokk, sier Hadi Srour om da han fikk beskjed om at kampen hans er avlyst. 

Foto: Magnus Skatvedt Iversen / NRK

Han mener saken kunne vært unngått ved å klare å få tak i reserver. Han mener også han burde fått beskjed tidligere.

– Jeg har vært i kontakt med bokseren jeg skulle møte, og han sa at han meldte forfall for to uker siden. Jeg fikk beskjed for en uke siden, så de har sittet på informasjon uten å gi beskjed til oss boksere. De har prøvd å løse det, uten egentlig å klare det.

Han mener at First Lady Promotion har gjort en slett jobb.

– Det er ikke innenfor, og det skulle vært unngått. Det er ikke lureri, men jeg tror rett og slett at de bare ikke kan bedre, de har ikke peiling. De har sikkert prøvd og gjort alt de kan, men de har ikke vært bra nok. For meg hjelper det ikke å bare gjøre alt man kan, man skal gjøre ting riktig.

Hadi Srour mener managementet ikke ville ta imot råd for å løse situasjonen via Melhus Promotion før det var for sent.

– Er du sikker på at det ikke blir kamp på lørdag?

– Jeg tror på det folk sier til meg, men ut ifra det som har skjedd og blitt sagt, så er jeg veldig sikker på at dette ikke går gjennom. Ikke for meg eller noen av de andre bokserne.

Jobber på for å finne motstandere

– Vi er veldig glade for at vi har lyktes med å finne en erstatter til Anders Eggan, sier pressetalsmann for First Lady Promotion (FLP) Geir Håkonsund.

Geir Håkonsund

JOBBER: Geir Håkonsund og resten av managementet i First Lady Promotion prøver fortsatt å få motstandere til kampene på lørdag.

Foto: Privat

Han sier at et veldig godt samarbeid med Antidoping Norge har ført til at de nå flyr over den engelske bokseren Lewis van Poetsch for å bokse mot Eggan.

– Nå jobbes det for fullt med å finne motstandere til de resterende tre bokserne, men tiden er ikke på vår side.

Til påstandene om at First Lady Promotion (FLP) er uprofesjonelle og at dette kommer til å bli en fiasko, svarer Håkonsund at også FLP er like skuffet som alle andre over at disse kampene har blitt avlyst, men at sikkerheten er viktigere enn noen dårlige overskrifter.

– Det er ikke vanskelig å skjønne at dette oppleves veldig surt for de tre bokserne som foreløpig ikke får bokset på lørdag. Det er ikke annet å gjøre enn å beklage at situasjonen er slik, men proffboksing er beintøft og hver eneste uke utenfor Norges grenser skjer det at boksere blir skadet og må avlyse, skriver Geir Håkonsund i en e-post til NRK.

På spørsmål om hvorfor FLP ikke samarbeidet med Melhus Promoton og Antidoping i Litauen før, sier Håkonsud at de samarbeider med Antidoping Norge, som er i verdensklasse hva gjelder å sikre enhver utøvers rett til en ren konkurranse.

– Vi opererer i Norge, og da fremstår det som selvsagt at vi forholder vi oss til det norske antidopingbyrået. Det har vi også gjort i disse tilfellene. Det vi er opptatt av er å leve opp til de strenge sikkerhetsbestemmelsene og de er vi ikke villig til å gå på akkord med.