NRK Meny
Normal

Lang kø for MR-undersøkelse

Kjetil Enlien måtte være innlagt i ti dager på sykehuset i Vestfold for å ta MR-bilder av skulderen han hadde smerter i.

Anders Hager

MANGEL PÅ RADIOLOGER: Sykehuset i Vestfold, sier at det er en mangel på radiologer. – Sykehuset har ikke et behov for flere MR-maskiner, men flere radiologer, sier Anders Hager, konstituert avdelingssjef ved radiologisk avdeling.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Kjetil Enlien hadde akutte smerter i skulderen og ble innlagt på sykehuset for å legges inn i en MR-maskin for å ta bilder av skulderen. Men han måtte vente i ti dager før det ble hans tur.

Enlien sier han ikke var alene om å vente så lenge på å få denne undersøkelsen. Selv synes han det er misbruk av ressurser å være innlagt så lenge på sykehus.

Kjetil Enlien

VENTET I TI DAGER: Kjetil Enlien måtte vente i ti dager på sykehuset for å få en MR-undersøkelse. Det ble en god del med lesing, forteller Enlien.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Jeg synes at det er veldig rart med tanke på at det koster utrolig mye penger å ligge på sykehus i Norge, sier Enlien.

For mange pasienter

På spørsmålet hvorfor det tok så lang tid, forklarte sykehuset at det var mange som skulle ta undersøkelsen.

– Den eneste forklaringen jeg fikk var at det var press på maskinen, og da er det jo mer lønnsomt å kjøpe enda en maskin og sette inn flere folk enn å la oss vente så lenge, sier Enlien.

Anders Hager, konstituert avdelingssjef ved radiologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold, sier vanlig ventetid er en-to dager på MR- undersøkelse og at ti dager hører med til sjeldenhetene.

– Jeg vil si at det er veldig uvanlig at pasienter som er innlagt på sykehuset skal vente i ti døgn. Det hører ikke med til vanlig ventetid, sier Hager.

Anders Hager

SENDE HJEM: Anders Hager er enig i at det er bedre å sende pasienter hjem hvis enn å tvinge de til å være på sykehuset så lenge.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Etterspør flere radiologer

Sykehuset er tatt ut i streik, men det er ikke årsaken til Enliens ventetid.

– Sykehuset har ikke et behov for flere MR-maskiner, men flere radiologer. Det er en knapphet i hele tolkningen og det å få frem svarene. Det er radiologer som kan dette faget, avslutter Hager.