Plumbo-trommis lager rockeklær

En fascinasjon for rockeklær har nå ført til at Hans Inge "Hasse" Rønningen lager egne klær. Med på laget har han en designer med erfaring fra Game of Thrones og Star Wars.

Hasse Rønningen
Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

Den tidligere trommisen i Vestfold-bandet Plumbo, har sammen med gitarist i Dimmu Borgir, Sven Atle Kopperud, startet opp sitt eget klesmerke.

Merket har fått navnet Northern Night Clothing Company.

Samarbeidet mellom de to musikerne falt naturlig, forteller Rønningen

– Vi klikka så totalt. Jeg hadde jo dette prosjektet i hodet og ringte opp Sven Atle. Han var med på notene med en gang og siden da har det egentlig bare gått en vei – det går veldig bra og kreativiteten flyter.

Dødninghode med telemarkski

Rønningen sier de ønsker å bruke mye av den norske kulturarven når de designer klærne.

– Mye av klærne jeg kjøper må jeg langt av gårde for å finne. Vi ønsker å bruke kulturarven vår i designet, for eksempel nordlyset. Det er så mye fint, så vi ønsker å promotere det norske. Det var hovedideen, men det er flere forskjellige design som skal lages, som for eksempel et dødninghode med telemarkski.

Rønningen ser ikke bort ifra at det også kan komme et vestfoldinspirert design.

– Da måtte det bli noe Plumbo-aktig, noe med bil og wunderbaum, sier han.

Rockeklær

Et av motivene fra Northern Night Clothing Company

Foto: privat / Foto

Lysten på å lage klær har vært der siden Rønningen sine ungdomsår.

– Det var en barndomsvenninne av meg som fortalte at jeg på ungdomsskolen hadde snakket om at jeg hadde lyst til å lage rockeklær. Jeg er vokst opp med bandet Kiss og siden jeg var elleve år har jeg vært dedikert og interessert i alt som har med det å gjøre.

Tegner for Game of Thrones og Star Wars

–Ideene til rockeklærne kommer fra Hasse Rønningen selv eller Sven Atle Kopperud, men de designer ikke klærne selv.

– Vi har vært så heldige å få med oss tre kjempedyktige designere på laget. Henning Ludvigsen har tegnet for både Game of Thrones og Star Wars, Geir Henning Stølan er en tatoveringsartist fra Holmestrand og Marcelo Vasco fra Brasil har tegnet for Dimmu Borgir og andre metallband, så dette kan bli veldig bra.

Den tidligere Plumbo-trommisen sier at det kan ta lang tid før klærne blir å se i butikker.

– Vi lanserte facebooksiden vår i dag hvor noen av designene ligger ute, og nettshopen vår northernnight.net åpner første mai. Så begynner vi å selge på Infernofestivalen og har noe lanseringsgreier og signering der i forbindelse med at Dimmu Borgir spiller på festivalen på skjærtorsdag.

Kan bli treningsklær etter hvert

Rønningen ser ikke bort ifra at det med tiden også kan komme treningsklær med rockedesign.

–Jeg har begynt å trene litt på mine gamle dager og det er jo ikke noen kule treningsklær der ute, så kanskje blir det treningsklær også. En treningstights med nordlystrykk fra topp til tå for eksempel. Nordlyset kan man ta mye fint ut av og få til å bli veldig kult på klær.