NRK Meny
Normal

Lag portugisisk stemning hjemme

Slik lager du en hurtigversjon av bacalao.

Bacalao

VARMT: Bacalao skal serveres rykende varm.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Bacalao lages i mange forskjellige varianter med forskjellige typer fisk.

Kokk Morten Kristiansen anbefaler å prøve med lettsaltet torsk fremfor tørket fisk.

– Det smaker godt, og istedenfor å vanne ut fisken i ett døgn, kan du lage den portugisiske stemningen med det samme.

Han mener hemmeligheten bak en god bacalao er å sørge for å finne gode råvarer når man velger fisk, tomater, oliven og olje.

Ingredienser

Morten Kristiansen

KVELD: Kokk Morten Kristiansen mener Bacalao passer best som en kveldsrett.

Foto: Igor Tratkowski / NRK
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 6 solmodne tomater
  • sorte oliven
  • 1 rød chili
  • 150 gram lettsaltet torsk per person

Slik gjør du

Fres løk og hvitløk blankt i rikelig med olivenolje. Tilsett tomater og la dette koke sammen under lokk.

Hvis du ønsker, kan du også ha i noen poteter i skiver, som kokes med løken og tomatene.

Når tomatsausen har fått riktig tykkelse, tilsettes fisk og oliven. Fisken blir fort ferdig i den varme sausen.

Smak til med salt, pepper og chili.