NRK Meny
Normal

Kokkens greske salat

Sørg for middelhavsstemning på kjøkkenet.

Gresk salat

FERIEFAVORITT: Morten Kristiansen anbefaler et gresk måltid med salat, brød og tzatziki.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– Det er noe med smakene i gresk salat som stemmer, sier kokk Morten Kristiansen.

Han har tilbrakt mange somre i Hellas, og forteller at det stort sett går i gresk salat, i hvert fall den første uka.

Som med annen mat, er det råvarene som gjør susen.

– Velg det beste. Da blir resultatet der etter, sier Kristiansen.

Særlig viktig er det å velge god olivenolje.

Ingredienser

Morten Kristiansen

ENKELT OG GODT: Morten Kristiansen er glad i gresk mat.

Foto: Igor Tratkowski / NRK
  • Grønn salat. Gjerne romano- eller hjertesalat
  • Solmodne tomater
  • Rødløk
  • Fetaost
  • Oliven
  • Eddik, salt og pepper

Slik gjør du

Skyll og tørk salaten.

Skjær rødløk i tynne ringer.

Del tomatene i skiver eller båter. Ikke for store, slik at de blir vanskelige å spise.

Tilsett fetaost og oliven.

Avslutt med olivenolje og smak til med eddik, salt og pepper.

Kristiansen lager tzatziki ved å dele en agurk i to og fjerne kjernen med skje. Delene kuttes i små biter som blandes med matyoghurt og hvitløk. Til slutt tilsettes olivenolje, salt og pepper.