La ut video av pågripelse på Facebook

Tre personer ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Sande søndag kveld. En av de pågrepne filmet live-video av pågripelsen som gikk rett ut på en Facebook-gruppe.

Politiaksjon i Sande.

POLITIAKSJON: Politiet sperret fylkesvei 391 ved Hanekleiva i Sande etter opplysninger om en mann med rifle i området.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Søndag kveld gikk politiet til væpnet aksjon og pågrep to menn og en kvinne i Sande. Kvinnen filmet live-video av pågripelsen, og den gikk rett ut på en lukket Facebook-gruppe.

– Tjenestemenn på stedet har bekreftet at de oppdaget i etterkant av pågripelsen at kvinnen hadde filmet hendelsen med mobilen, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud, Erik Gunnerød, som synes det er svært uheldig at politiets arbeid blir filmet.

Politiet beslagla et håndvåpen og et tohåndsvåpen i aksjonen, som viste seg å være softgun-våpen.

Viste våpen

Politiet fikk søndag ettermiddag tips fra forbipasserende bilister om at en naken mannsperson sto i veikanten på fylkesvei 319 ved Hanekleiva i Sande og viste fram et tohåndsvåpen.

Ifølge operasjonsleder i Søndre Buskerud, Erik Gunnerød, ble mannen også observert av en sivil politibil, og det ble besluttet å gå til aksjon.

De tre personene ble pågrepet ved ei campingvogn i nærheten av fylkesvei 391 ved Hanekleiva i Sande. To personer ble pågrepet uten dramatikk utenfor campingvogna, mens den tredje personen kom ut fra campingvogna frivillig.

Politiet sier at det sannsynligvis er rus relatert til hendelsen.

De tre pågrepne er etnisk norske og i alderen 22 til 37, melder politiet.

Alle tre må tilbringe natten i varetekt, og de vil bli avhørt mandag.