Normal

La fram bilder av det politiet mener er tiltalte

Videobilder hentet fra flere overvåkingskameraer i Sandefjord den 14. januar ble vist fram i retten fredag ettermiddag.

Overvåkingsbilde.

Politiet la fram 17 bilder i retten som de mener er interessante.

Foto: Politiet/Overvåkingsbilde

Rettsaken mot 64-åringen som er tiltalt for overlagt drapsforsøk på fire personer i Sandefjord fortsatte fredag, og politiet la fram overvåkingsvideoer av noe de mener er 64-åringen den dagen skytedramaet fant sted.

Politiet fikk melding om skytingen i Badeparken cirka kvart på elleve fredag formiddag 14. januar i år. En mann hadde skutt mot fire personer i parken. Tre av dem ble truffet. Alle tre fikk alvorlige skader, én av dem fikk hjerneskade og lammelser.

Den dagen i januar forteller den tiltalte at han gikk tur med hunden sin som vanlig. Han gikk også inn i Badeparken, men svinger mot byen igjen, via kirkeparken og hjem. Der setter han seg ned for å se på sport på TV.

Tiltalte har fortalt at han gikk sin daglige tur med hunden sin fra boligen, ned Jernbanealleen på venstre side (østsiden) og returnerte hjem via andre gater denne dagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Overvåkingbilde.

Dette er ett av bildene retten fikk se på torsdag.

Foto: Politiet/Overvåkingsbilde

17 bilder

Videobildene viser en mann med en hund, som politiet mener er tiltalte. Bildene viser at en mann går begge retninger i Jernbanealleen. Flere av bildene er filmet fra forretninger på motsatt side av der tiltalte hevder han gikk.

Et videobilde viser også en mann som går alene uten hund nedover Jernbanealleen. Bildene passer til de beskrivelsene som vitner har gitt av gjerningsmannen.

Den tiltalte 64-åringen erklærte seg ikke straffskyldig da rettssaken startet i Sandefjord tingrett. Han sier at han var hjemme da skuddene ble avfyrt.

En politistudent, som var i praksis i Vestfold da skytingen fant sted, la fram bildene for retten torsdag ettermiddag. Politiet la fram 17 bilder i retten som de mener er interessante. På 15 av bildene kan personen på bildene være samme person.

Feil tidskode

Overvåkingsbilde, Sandefjord.

Tiltalte sier han var hjemme da skuddene i badeparken i Sandefjord ble avfyrt.

Foto: Politiet/Overvåkingsbilde

Noen tidsangivelser er feil i forhold til tidsangivelsen på kameraene. Flere av kameraene hadde feil tidskode i forhold til den reelle tiden.

Dette har politikvinnen skrevet i sin rapport og hun gjentok og presiserte dette i retten. Bildene viser en mann med hund nordover i Jernbanealleen. Tiltalte sa i sin forklaring at han returnerte fra parken en annen vei med sin hund. Bildene av det politiet mener er tiltalte, stemmer altså ikke med tiltaltes forklaring.

Bildene som er tatt cirka 20 minutter etter de andre, viser en mann som går sørover uten hund. Politiet mener mannen ligner personen som 20 minutter tidligere gikk oppover med hund.

Politiet har ikke sett bilder av en person som har på seg klær som passer til det tiltalte har oppgitt at han hadde på seg.

Forsvareren spurte i retten i dag: Hvordan er tidspunktene sjekket?

Politikvinnen svarer at dette er sjekket fysisk på stedet, fordi det er live-opptak, altså opptak som går kontinuerlig.

– Tok hensyn til hundens utseende

Politikvinnen sier hun ikke kan si med sikkerhet at personen på bildene er den samme, men deres vurdering er, blant annet ut fra klær og lue, at det er det. Politiet sier at de også har tatt hensyn til hundens utseende.

Ingen videobilder fra den ruten tiltalte forklarte han hadde gått hjem, etter en tur i Badeparken, ble lagt fram.

NRK.no følge rettsaken.