Kvinne siktet for medvirkning til overgrep mot egne barn

En kvinne i 40-årene har sittet varetektsfengslet siden mai for å ha medvirket til overgrep av sine to barn.

Kvinnen er i tillegg til medvirkning til overgrep, siktet for mishandling i nære relasjoner og utnytting av begge barna til prostitusjon. Kvinnen og barna har bodd i Vestfold.

Barna, som begge er under 14 år, skal ha blitt utsatt for gjentatte seksuelle overgrep, over en lengre periode, av en navngitt mann. Dette skjedde mens kvinnen var med barna i Spania.

Politiadvokat Torunn Hallenstvedt Siqveland sier til NRK at dette er en av de mest alvorlige sakene som blir etterforsket av Sør Øst politidistrikt.

– Saken er fortsatt under etterforskning og vi samarbeider med spansk politi, som fortsatt er tidlig i sin etterforskning, sier Siqveland.

Politiet skriver i siktelsen at kvinnen i 40-årene er i tillegg til medvirkning til overgrep, siktet for mishandling i nære relasjoner og utnytting av begge barna til prostitusjon. Kvinnen og barna har bodd i Vestfold.

– Saken startet ved at barna ble avhørt ved Statens barnehus i Sandefjord sommeren i fjor. Da hadde barna blitt hentet av norsk barnevern etter at de hadde blitt kontaktet av det spanske barnevernet, sier Siqveland.

Barna ble hentet i Spania

Barna beskrev mannen som hadde forgrepet seg på dem i disse avhørene. Norsk politi ga så denne beskrivelsen videre og mannen ble pågrepet i Spania i forrige uke.

Kvinnen ble varetektsfengslet 23. mai og har siden sittet i varetekt på grunn av at politiet har vært redd for at kvinnen skal reise til utlandet. De har også vært bekymret for at kvinnen skal varsle mannen som angivelig har begått overgrepene. Kvinnen har uttalt at hun ikke vil møte til en eventuell rettssak for noe hun ikke har gjort.

Siqveland vil ikke uttale seg om siktelsen av mannen.

Torunn Hallenstvedt Siqveland i uniform.

Politiadvokat Torunn Hallenstvedt Siqveland sier at dette er en av de mest alvorlige sakene de etterforsker.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Vil ikke kommentere

NRK har prøvd å kontakte kvinnens forsvarer, Robert Wagner, men har ikke fått svar. Til Tønsbergs Blad sier Wagner at han ikke ønsker å kommentere siktelsen på nåværende tidspunkt.

– Jeg fikk saksdokumentene i dag og har hverken rukket å lese siktelsen eller snakke med min klient ennå, forklarer han til avisen.

NRK har vært kjent med saken siden 9. oktober, men har av hensyn til etterforskningen valgt å vente med publisering.