NRK Meny
Normal

– Dette er drømmejobben

Gudrun Haabeth Grindaker fra Moss innstilles som rådmann i nye Sandefjord kommune.

Kommunevåpnene til de tre kommunene.

SLÅR SEG SAMMEN: Sandefjord, Andebu og Stokke blir til en kommune i 2017.

Foto: Bildemontasje/NRK

– Hun har bred erfaring og vist god gjennomføringsevne både fra jobben i KS og fra jobben som rådmann i Halden.

Det sier Sandefjord-ordfører og leder for ansettelsesutvalget, Bjørn Ole Gleditsch. Han tror det er en fordel å få en ekstern inn i jobben.

– Hun har kjennskap til kommunene gjennom arbeidet i KS, men hun har ikke hatt mye forhåndskunnskap om Sandefjord, Andebu og Stokke. Det tror jeg også kan være en fordel når vi nå skal bygge en ny organisasjon, sier Gleditsch til NRK.

Nyskapende og effektiv

Gudrun Haabeth Grindaker.

Gudrun Haabeth Grindaker (59) innstilles som ny rådmann i nye Sandefjord kommune. Innstillingen skal behandles av fellesnemnda 25. august.

Foto: Sandefjord kommune

59-åringen fra Moss har altså vært rådmann i Halden kommune siden 2013. Før dette har hun blant annet vært sjefsykepleier ved Oslo universitetssykehus Ullevål.

– Det å kunne være med på å utvikle en ny kommune med utgangspunkt i det beste fra de tre kommunene som nå er der, det er virkelig en drømmejobb hvor jeg kan ta med mye av den erfaringen jeg har, sier Gudrun Haabeth Grindaker til NRK.

Innstillingen skal behandles av fellesnemnda 25. august, og med et positivt vedtak derfra vil Grindaker først gå inn som prosjektleder for sammenslåingsprosessen.

Fra og med etableringen av den nye kommunen 1. januar 2017, vil hun overta som rådmann i nye Sandefjord kommune.