NRK Meny
Normal

Kvinne alvorlig skadd etter ulmebrann

Brannvesenet berømmer personene som fikk kvinnen ut av huset.

Livløs person funnet i brennende hus

Brannen i Horten førte til mindre materielle skader, men en kvinne er alvorlig skadd.

Foto: Robert Sæther / Presse30.mo

Sykehuset i Vestfold opplyser mandag morgen at tilstanden til den eldre kvinnen som ble funnet i et røykfullt hus i Horten søndag ettermiddag, er alvorlig og ustabil.

Det var klokken 15.24 at brannvesenet rykket ut etter melding om røykutvikling fra boligen. Da de kom frem, var den eldre kvinnen reddet ut av huset av naboer og tilfeldig forbipasserende.

Røykdykkere tok seg inn i boligen og allerede klokken 15.36 kunne de bekrefte at brannen var slukket.

Les også:

Kvinnen var livløs

Det var folk som gikk tur i området som oppdaget røyk fra huset søndag ettermiddag. De knuste et vindu, kom seg inn og fant kvinnen livløs. De fikk henne ut og begynte med førstehjelp.

Vestfold interkommunale brannvesen er imponert over deres innsats.

– Det er all grunn til å berømme personene som oppdaget brannen og varslet nødetatene, sier underbrannmester Don J. Bell og fortsetter:

– De knuste flere vinduer i eneboligen, og hørte samtidig at det var noen der inne. De måtte vente med å gå inn fordi det var svært røykfylt inne i huset. Da noe av røyken hadde ventilert ut, tok de seg inn og fant raskt en livløs person på gulvet. Vedkommende ble brakt ut og gitt førstehjelp, mens en annen person tok seg inn i boligen igjen og slukket brannen med et pulverapparat.

Ifølge brannvesenet kan det se ut til at ulmebrannen oppstod i nærheten av et ildsted i boligen. Det er imidlertid politiet i Vestfold som etterforsker brannen og eventuelt fastslår endelig årsak.