NRK Meny
Normal

Kvelde Vannskiklubb bytter treningsområde

Etter ett år uten et område å trene på, har de endelig fått midlertidig tillatelse til å kjøre på Lågen.

Kjører en liten rød båt for å "rydde" vannet

RYDDER: Før de kan begynne å kjøre i området, må de fjerne stokker og liknende.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

For ett år siden ble Kvelde vannskiklubb bedt om å flytte seg fra Korvika i Kvelde. Dette var på grunn av frykt for at grunnen skulle bli ødelagt som følge av bølgene fra båten de brukte til trening, forteller leder for klubben Lise Elgesem Vang.

Lise Elgesem Vang sitter på en benk

DESPERAT: Lise Elgesem Vang forteller at de har vært desperate etter et nytt sted å bruke.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

For å kunne utøve aktiviteten, søkte Kvelde vannskiklubb om en hastighetsdispensasjon på Lågen fra brannstasjonen til jernbanebrua. Lise Elgesem Vang, sier at tiden uten et fast sted å trene har vært frustrerende.

– Vi har vært desperate etter et sted å kjøre på, etter at vi var så uheldige å miste plassen vår på Korvikavannet som vi har kjørt på i 45 år. Og i mars i fjor ble det avgjort i kommunestyret at det ikke ble mer kjøring i Korvika, forteller Lise.

– En viktig sak

I søknaden til kommunen står det at båten de bruker er spesiallaget for aktiviteten, og gir lite støy og bølger. Kommunalsjef for areal og teknikk i Larvik kommune, Tom Henning Ruud, mener at båten har hatt påvirkning i saken.

– Det er klart at båten har sine egenskaper og kapasiteter, som gjør at den er vurdert positivt i saken, sier Tom Henning.

Han forteller at saksbehandlingen kun tok tre uker.

– Saken er viktig, først og fremst for Kvelde vannskiklubb, men også for Larvik kommune, tilføyer han.

Lise håper nå at forberedelsene går bra og at treningen kan starte forhåpentligvis allerede til helgen.

– Jeg håper jo vi kan starte opp så fort som mulig. Hvis vi ser at området er klart hele veien, så kan vi begynne å kjøre til helgen, sier Lise.